0
AdmiralBet ABA Liga

Janis Sferopulos (FOTO: Starsport)

SFEROPULOS POSLE UBEDLJIVE POBEDE ZVEZDE: „Ovo nije isti tim kao u prvom delu sezone, Gilespi još nema ritam“

Objavljeno: 30.12.23 u 23:19

„Topića dobro znamo i šta može da donese“

Košarkašima Crvene zvezde rutinski je pripao derbi kola i njihov poslednji meč u 2023. godini. Sa 32 razlike dobili su Igokeu i tako na najbolji mogući način podigli samopouzdanje pred gostovanje Fenerbahčeu u utorak i zatim večiti derbi sa Partizanom.

Trener Janis Sferopulos kaže da je ekipa pokazala pravu reakciju posle poraza od Panatinaikosa u Atini:

Bili smo dobro koncentrisani, počeli smo utakmicu dobro, sa dobrom energijom i koncentracijom. Utakmica je išla onako kako smo hteli, dobro u odbrani i napadu. Držali smo prednost i povećavali je do kraja, bez obzira ko je bio na parketu – poručio je Sferopulos i dodao:

Bilo je normalno da nakratko izgubimo ritam u široj rotaciji, ali zadovoljan sam pobedom. Znamo da Igokei nedostaju važni igrači, ovo nije isti tim kao u prvom delu sezone. Meni je važno kako smo mi reagovali, kako smo odigrali i dobili. Okrećemo se sledećim obavezama, Fenerbahčeu, pa dalje.

Nikola Topić je zaigrao od prvog minuta, Fredi Gilespi dobija sve više minuta…

Za obojicu je ovo bila dobra šansa da odigraju kvalitetan meč. Topića dobro znamo i šta može da donese. Svidelo mi se što je igrao na isti način kao u dosadašnjem delu sezone, bez obzira što je promenio tim i što je sa nama dva-tri dana. Biće sve bolji kako vreme bude prolazilo. Gilespi još nema ritam utakmica, ali kako sezona bude odmicala biće sve bolji. Videli smo neke stvari koje može u odbrani i kada je blizu koša u napadu. Ima potencijal i kada nađe svoj ritam biće dobar. Znate, nije igrao mnogo u Bajernu i treba mu vremena.

Standings provided by Sofascore

ZVEZDA DEKLASIRALA IGOKEU: Topićev savršen povratak na Mali Kalemegdan! (FOTO) (VIDEO)

0
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter