1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

ZVEZDA DEKLASIRALA IGOKEU: Topićev savršen povratak na Mali Kalemegdan! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.12.23 u 21:44

Odlično izdanje Zvezde.

U okviru 14. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Crvene zvezde dočekali su Igokeu u hali ‘Aleksandar Nikolić’ od 20 časova. Tim sa Malog Kalemegdana je deklasirao ekipu iz Laktaša rezultatom 80:48 i nastavio pobednički niz. Nikola Topić je imao odličnu partiju i imao savršen povratak u matični klub.

PRVA ČETVRTINA:

 

Odmah na startu poene je postigao povratnik u ‘crveno-belom’ dresu Nikola Topić koji je pun motivacije. Nedović Topić su imali odličan start i na fanstatičan način vodili Zvezdu tokom prve deonice. Osim njih dvojice dobre igre su pružali i Dejan Davidovac Rokas Gedraitis.

Furiozan start Crvene zvezde koja je imala u jednom momentu prednost od +11 (16:5), a dominacija se može ogledati u tome da su se za pet minuta igre upisali svi iz prve petorke u strelce. Uspeli su košarkaši iz Laktaša da u jednom momentu da smanje tu prednost domaćina, ali nisu uspevali da pronađu način kako da uspore nalet tima sa Malog Kalemegdana. 

Nikola Topić (FOTO: Starsport)

Davidovac je imao odličan start susreta koji je svojim igrama doprineo da Zvezda igra dominantno u prvoj deonici susreta. Domaća ekipa je dominirala na terenu u svakom segmentu, odbrana je ovog puta bila na visini zadatka. Napadački arsenal je takođe bio na visini zadatka, a na kraju prve deonice prednost su imali ‘crveno-beli’ sa 31:13.

DRUGA ČETVRTINA: 

Na startu ove deonice Igokea je krenula bolje i napravila seriju od 7:0 i iskoristili jeftine greške Crvene zvezde u napadu, ali i uspavanu odbranu kaznili poenima. Hrvatski tim je bolje ušao u drugu četvrtinu, ‘crveno-belima’ je pala koncentracija što su gosti koristili i naplatili. 

FOTO: Starsport

Janif Sferopulos je odlučio da odmori Topića u ovom delu susreta, ali se to ispostvilo kao greška, pošto je igra Zvezde dosta pala bez talentovanog pleja. Imao je zapaženu partiju Hanga koji je bio rapoložan u šutu za tri poena, ali je i Jago pokazao svoje kvalitet kao i mađarski reprezentativac. 

Sjajnu saradnju na terenu je pokazao duo Teodosić-Topić, Zvezda je najbolja bila kada su svoju igru njeni igrači zasnivali na brzoj tranziciji. Posle fanstatičnog prvog dela, ‘crveno-beli’ su na poluvremenu imali prednost od 47:29.

TREĆA ČETVRTINA:

U nastavku susreta Igokea se malo probudila i uspela da koliko toliko parira Zvezdi, ali je i odbrana ‘crveno-belih’ bila na visini zadatka. Održavao je domaćin prednost i na četiri minuta do kraja stekao najveću prednost do tada na utakmici od +22 (59:37) i demontrirao silu nad hrvatskim timom.

Izabranici Janisa Sferopulosa su na sjajan način igrači u ovoj deonici, defanziva je bila na visokom niovu, a košarkaši Igokea je u ovom delu pokazala više nego u prvom. Međutim, koštala ih je ta nesmotrena igra u prvom poluvremenu, pa je zaostaka bio preveliki zalogaj, a na kraju treće četvrtine ‘crveno-beli’ su imali prednost od 64:44.

ČETVRTA ČETVRTINA: 

Lep napada su organizovali košarkaši Crvene zvezde na početku poslednje deonice, a Teodosić je to krunisao pogotkom, a odmah u narednom napadu Gedraitis je pogodio za tri. Potpuno suprotno su domaću ušli u ovaj deo susreta, za razliku od prethodnog kada je malo pala koncentraciju i dozvolili Igokei da se malo vrati u meč.

FOTO: Starsport

Tim sa Malog Kalemegdana je sve vreme kontrolisao događanja na parketu, a ekipa Igokee je bila nemoćna da parira ‘crveno-belima’.  Uspeli su košarkaši Crvene zvezde da ostvare rutisnku pobedu nad Igokeom. Nakon ovog meča domaćin nastavlja svoju dominaciju i drži vodeću poziciju ABA lige, a u narednom kolu igraju protiv Cedevite Olimpije.

Nakon ovog poraza Igokea je na mestu broj pet, a u sledećem duelu očekuje ih okršaj sa Splitom.

4
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter