0
Fudbal

FOTO: FC Al Hayfa

NAJAVA SPEKTAKLA: Al-Fejha, predvođena trenerom Vukom Rašovićem protiv Al Nasra u osmini finala azijske Lige šampiona! (FOTO)

Objavljeno: 29.12.23 u 08:20

Odlićan podvig srpskog stručnjaka.

Liga šampiona je na svim kontinentima najpopularnije fudbalsko takmičenje. U Aziji favorit za titulu je saudijski Al Nasr, koga predvode Kristijano Ronaldo i Mane. A žreb osmine finala odlučio je da Al Fejha (takođe klub iz Saudijske Arabije) trenera Vuka Rašovića, u kojem brani Vladimir Stojković, a za koji igra i Milan Pavkov, bude naredni rival Ronaldovoj ekipi. U prošlom prvenstvu Al Fejha i Al Nasr su odigrali 0-0, a igrač utakmice bio je srpski golman Stojković.

VUK RAŠOVIĆ ZA HS POSLE OGROMNOG USPEHA U AZIJSKOJ LŠ: ‘Napravili smo veliko iznenađenje, ovo niko nije očekivao!’

Al-Fejhe je prošle sezone uskratio Al Nasr za titulu, jer je u ključnom meču klub Kristijana Ronalda odigrao 0:0 protiv ekipe Vuka Rašovića. Milan Pavkov nije igrao taj meč, a Vladimir Stojković je proglašen za igrača utakmice s obzirom da je zaustavio nekoliko stopostonih prilčika po mnogima najboljeg igrača sveta svih vremena. I lično Ronaldo, iako besan zbog kiksa, čestitao je Stojkoviću posle tog meča.

FOTO: FOTO: Al Hayfa

Kasnije, ove sezone, favorizovani Al Nasr je pobedio Al-Fejhe u prvenstvu Saudijske Arabije, ali biće prilike za revanš i to u azijskoj Ligi šampiona. Žreb je odlučio da baš ova dva kluba odmere snagu za plasman u četvrtfinale, što bi bio ogroman uspeh za Vuka Rašovića, Milana Pavkova i Vladimira Stojkovića.

– Dobili smo najtežeg rivala, ali nema predaje. Apsolutni su favoriti u Ligi šampiona, ali trudićemo se da pokažemo da nismo slučajno u osmini finala Lige šampiona. Ovaj plasman za naš klub je ogroman uspeh, mi smo prošle godine osvajanjem Kupa Kralja, svima pokazali da se ne plašimo nikoga. Dodatna otežavajuća okolnost je ta što nećemo igrati na našem malom stadionu, već ćemo domaćini biti u glavnom gradu Riadu – poručio je u telefonskom razgovoru za HotSport, Vuk Rašović.

FOTO: Al Hayfa

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели نادي الفيحاء السعودي (@alfaihaclub)

 

Parovi osmine finala Lige šampiona Azije:

Al Fejha (Saudijska Arabija) – Al Nasr (Saudijska Arabija),

Nasef (Uzbeikistan) – Al Ain (UAE),

Sepahan (Iran) – Al Hilal (Saudijska Arabija),

Navbahor (Uzbeikistan) – Al Itihad (Saudijska Arabija),

Djonbuk (Južna Koreja) – Pohang (Južna Koreja),

Ulsan (Južna Koreja) – Kofu (Japan),

Šangdong (Kina) – Kavasaki (Japan), Bangkok (Tajland) – Jokohama (Japan).

Mečevi se igraju u februaru 2024. godine.fk 

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter