0
ATP

FOTO: Twitter/@usopen

VODITELJ PITAO ALKARAZA KAKAV JE OSEĆAJ POBEDITI „STAROG MOMKA“, ALKARAZ ODGOVORIO: „Ja to nisam rekao, on izgleda kao da ima 20 godina“

Objavljeno: 27.12.23 u 22:08

„Da nastavim da napredujem kao čovek i igrač, da probam da ga pobeđujem (Novaka), to mi je glavni cilj“

Karlos Alkaraz uspeo je da savlada Novaka Đokovića posle tri seta u teniskom spektaklu u Rijadu (4:6, 6:4, 6:4), u meču koji je ozvaničio kraj jedne i početak nove sezone „belog sporta“.

Za početak, mladi teniser je pričao o tome koliko mu je drago što je par dana boravio u Rijadu.

Nisam mogao da provedem mnogo vremena van terena, ali je bilo sjajno. Nadam se da ovo nije poslednji put da sam ovde i da igram u Rijadu – rekao je Alkaraz.

Voditelj programa je zatim poručio da je uspeo da savlada „starog momka“, ali je Karlos vešto izbegao potvrđivanje ove konstatacije.

Ja to nisam rekao. Svaki put kada delim teren sa njim je sjajno. On je neverovatan, odrastao sam gledajući ga kada je osvajao velike turnire, vrlo sam srećan što mogu da igram protiv njega i nadam se da ću nastaviti. On izgleda kao da ima 20 godina. Želim da mu čestitam i da mu zahvalim što je igrao ovaj meč sa mnom ovde.

Da nastavim da napredujem kao čovek i igrač, da probam da ga pobeđujem (Novaka). To mi je glavni cilj za 2024, želim da osvojim velike turnire. Najbitnija stavar je da nastavim da učim – zaključio je drugi teniser sveta.

Podsetimo, teniski karavan se sad seli u Australiju, gde su na programu pripremni turniri, a zatim i Australijan open, koji počinje 15. januara. Titulu u Melburnu brani Novak Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter