0
ATP

Novak Đoković (FOTO: Starsport)

ŠTETA: Egzebicija u Rijadu posle duge borbe pripala Alkarazu, Novak dobro krenuo pa posrnuo! (VIDEO)

Objavljeno: 27.12.23 u 20:11

Alkaraz je u poslednjem gemu odbranio brejk i tako došao do pobede u Rijadu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je na Rijad Tenis Kupu od drugog tenisera sveta Karlosa Alkaraza – 1:2 (6:4, 4:6, 4:6)

U organizaciji države Saudijske Arabije, Rijad sezonski teniski kup doveo je dva najbolja tenisera planete. Gledaoci u ovoj zemlji nemaju često priliku da uživaju u vrhunskom tenisu, pa su odlučili da prirede pravi spektakl, što smo na kraju i dobili.

Novak i Karlos nisu odigrali na svom maksimalnom nivou, ali daleko od toga da smo gledali loš meč, naprotiv, bilo je lepih poteza na obe strane, a možda i najbitnije niko se nije povredio.

Mogli smo da vidimo veliki broj atraktivnih udaraca, kako tokom igre, a tako i između poena. Trudili su se Srbin i Španac da što više zabave publiku u Rijadu i čini se da su u tome uspeli.

Što se samog meča tiče, Novak je dobio prvi set sa 6:4. Alkaraz je već u prvom gemu napravio brejk, ali je Đoković uzvratio u četvrtom gemu.

Prvi deo meča je rešen u poslednjem desetom gemu, kada je Đoković napravio drugi brejk i došao do vođstva.

Alkaraz je na isti način otvorio drugi set, a do kraja je uspeo da sačuva prednost od jednog brejka i dođe do izjednačenja.

Odlučujući set nije počeo kao prethodna dva, ali je Karlitos u trećem gemu uspeo da dođe do brejka i prednosti. Međutim, znamo dobro kakav je Novak i kada igra najbolje – kada je najteže.

Uspeo je Srbin da dođe do brejka i izjednačenja u šestom gemu, pa smo dobili dramu u završnici ovog duela.

A u završnici se bolje snašao Španac. Bio je koncentrisaniji i uspeo da dođe do ponovnog brejka u devetom gemu meča. Iako je egzibiconi meč, kako se bližio meč kraju bila je vidna nervoza kod srpskog teniseram, pa je možda i to uticalo na ishod meča.

Alkaraz je u poslednjem gemu odbranio brejk i tako došao do pobede u Rijadu.

„VEOMA SAM UZBUĐEN“: Evo zbog čega Novak i Alkaraz igraju u Rijadu (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter