0
Fudbal

Tibo Kurtoa (FOTO: Starsport)

VELIKI SKANDAL POTRESA FUDBAL: Kurtoa otkrio jezive detalje o sukobu sa selektorom Belgije!

Objavljeno: 20.12.23 u 13:50

Nesvakidašnje ponašanje.

Golman Real Madrida, Tibo Kurtoa je u intervjuu za ‘Sporza’ govorio o svom sukobu sa selektorom Belgije, Domenikom Tedeskom. Pojavile su se špekulacije da je sukob između njih dvojice nastao zbog odluke Italijana da kapitensku traku da Romelu Lukaku nakon povrede Kevina De Brujnea, međutim on je to demantovao.

-Da je to bio razlog moje odluke, prestao bih da branim još u martu kada je odredio De Brujnea za kapitena i stavio Lukakua i mene za zamenike, ali bez jasne hijerarhije – započeo je.

Potom pričao o razgovoru koji je vodio selektorom Tedeskom i  direktorom reprezentacije Frenkijem Verkauterenom.

-De Brujne je bio povređen i saopštio nam je to tek nekoliko sati pred prvu utakmicu da će Romelu biti kapiten protiv Austrije, a ja protiv Estonije tri dana kasnije. To je bio tek drugi put da mi se obratio na pripremama za meč. Nešto je u tom momentu puklo u meni. Nisam mogao više da trpim i nakon utakmice sa Austrijom sam seo sa njim i direktorom reprezentacije Frenkijem Verkauterenom i otvoreno smo razgovarali. Jednostavno, osećao sam da me ne ceni ni on ni Savez – naveo je čuvar mreže ‘Kraljevskog kluba’.

Tibo je otkrio da mu je Domeniko pretio i da će teško doći do pomirenja.

-Selektor je vršio veliki pritisak na mene da ne odem i čak mi je pretio da će novinarima reći sve što smo privatno pričali na tom sastanku. Rekao sam mu da je to neetično i da je čisto kršenje poverenja između igrača i selektora. Sutradan je sve osvanulo u medijima, a ja znam da im nisam dao informacije. Izvinjavam se navijačima što sam napustio reprezentaciju, ali nisam mogao trpim nepravdu. Teško da će doći do pomirenja. Ja sam uvek za razgovor, ali ne mogu da pričam sa nekim u koga nemam poverenja – istakao je Kurtoa.

VEČITI DERBI IZAZIVA POSEBNU PAŽNJU: Brojni skauti danas u loži na stadionu Partizana!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter