0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

EFIKASNOST NA VEČITOM DERBIJU NIJE JAČA STRANA: Na devet od poslednjih deset duela pala su samo dva gola po meču! (VIDEO)

Objavljeno: 20.12.23 u 14:30

Možda je danas vreme za rušenje tradicije.

Kao završnica jesenjeg dela sezone sledi nam prava fudbalska poslastica a to je 171. ‘večiti derbi’. Ovaj duel je ono što svaki ljubitelj sporta očekuje sa velikim nestrpljenjem, a takođe ova utakmica deli Srbiju na dva dela, tj dve boje ‘crno-belu’ i ‘crveno-belu’. Danas od 18 časova na stadionu u Humskoj odmeriće snage fudbaleri Partizana Crvene zvezde. 

Sada će sigurno imati posebnu draž, jer ko dobije uzeće titulu jesenjeg prvaka, tako da je pritisak još veći koji je definitivno presudan. Naravno, tu su najvatrenije pristalice oba kluba, Delije sa jedne i Grobari sa druge strane koji stvaraju neverovatnu atmosferu na ovim susretima i samim ti čine atmosferu još vreliju. 

Međutim, ono što fali ‘večitom derbiju’ jeste efikasnost koje već dugo vremena nema, a na poslednjih deset utakmica  Zvezde  i Partizana, samo se jednom desilo da budu više dva gola po meču. Bilo je to 25. aprila 2019. godine u 160. večitom derbiju na ‘Marakni’ kada su ‘crveno-beli’ slavili sa 2:1.

Dugo nije bilo golade na ovom posebnom susretu za sve fudbalske fanatike i to više od jedne decenije. Naime, igrao se 143. večiti derbi, a domaćin je bio tim iz Ljutice Bogdana kada je upravo domaća ekipa pobedila ‘crno-bele’ rezultatom 3:2 i od tada se više nisu pala više od tri pogotka po meču, a u većini slučajeva dva. 

Ovo sve znači da se ova utakmica igra sa velikim oprezom, ali ovog puta bi mogli igrači oba tima da na počaste pravim fudbalskim spektaklom.

U SUSRET DERBIJU: Evo kako je Partizan dobio nadimak ‘Parni valjak!’ (VIDEO)

Čiji stikeri su bolji?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
 
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter