0
Domaći fudbal

Rikardo Gomeš i Aleksandar Dragović (FOTO: Starsort)

U SUSRET DERBIJU: Evo kako je Partizan dobio nadimak ‘Parni valjak!’ (VIDEO)

Objavljeno: 18.12.23 u 20:20

Kobni dan za ‘crveno-bele’.

Kao završnica jesenjeg dela sezone sledi nam prava fudbalska poslastica a to je 171. ‘večiti derbi’. Ovaj duel je ono što svaki ljubitelj sporta očekuje sa velikim nestrpljenjem, a takođe ova utakmica deli Srbiju na dva dela, tj dve boje ‘crno-belu’ i ‘crveno-belu’. U sredu od 18 časova na stadionu u Humskoj odmeriće snage fudbaleri Partizana Crvene zvezde. 

Ovaj meč uvek donosi uzbuđenja, a to posebno začine najvatrenije pristalice, odnosno sa jedne strane ‘Grobari’, a sa druge ‘Delije’, Naravno, najbolje je kada prođe bez incidenata, ali uvek ‘čarki’ pred derbi mora da budu, jer je to ono što čini ovu utakmicu još zanimljivijom. 

Sada će sigurno imati posebnu draž, jer ko dobije uzeće titulu jesenjeg prvaka, tako da je pritisak još veći koji je definitivno presudan. Trenutno je u goroj situaciji Partizan koji bi nerešenih ishodom ostao na drugom mestu, tako da će ući sa velikom motivacijom. Naravno ni kod Zvezde neće izostati ogroman motiv, a to je dokazivanje da nisu džabe imali najskuplji prelazni rok u istoriji. 

U prošlosti su ova dva tima odigrala mnoštvo istorisjkih susreta, ali onaj koji će ‘crno-beloj’ strani ostati u sećanju jeste onaj koji se odigrao 6. decembra 1953. godine. Crvena zvezda je ugostila Partizan na tadašnjem stadionu ‘JNA’ pošto se Marakana još uvek tada nije napravila u 13. ‘večitom derbiju’.

Crno-beli’ su ostvarili ubedljivo pobedu od 7:1 i to sigurno nijedan navijač ili igrač iz Ljutice Bogdana ne želi da upamti, a  Partizan je tada dobio nadimak ‘Parni valja’ koji se koristi i dan danas.

NAJBOLJI KOJI JE ZAPRAVO HTEO DA DOĐE JESTE FREDI: Sferopulos otkrio pozadinu priče o potpisu Amerikanca!

4
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter