0
AdmiralBet ABA Liga

Partizan - Buducnost (Foto:David Damnjanovic/Starsport.rs)

OBRADOVIĆ POSLE POBEDE PRIČAO O ZDRAVSTENOM STANJU IGRAČA: Trener crno-belih otkrio kada bi mogli ponova da gledamo Kamiskog na terenu!

Objavljeno: 16.12.23 u 23:48

„Fali mu trening, videćemo…“

Posle nove sigurne pobede Partizana -sedme na dva fronta, najbitnija informacija koja je zanimala navijače je stanje sa povređenim igračima.

Posle utakmice, Željko Obradović je imao dve pozitivne informacije, ali i jednu koja se neće svideti ljubiteljima košarke.

Prvo što se moglo primetiti na meču protiv Budućnosti je igra Ognjena Jaramaza koji je počeo meč u petorci iako je pre samo nedelju dana doživeo neugodnu povredu skočnog zgloba.

Ognjen je imao veliku želju, putovao je u Kanas i želeo je da igra. Urađeni su snimci i ustanovljeno je da povreda nije velika, trenirao je… Zapravo nije to trening, nego malo bolja šetnja„, rekao je Željko Obradović na konferenciji za medije.

Nastavo je sa detaljnijim objašnjenjem.

Kasno smo stigli iz Kaunasa, ali grupa igrača koja nije igrala u Litvaniji je odradila jedan normalniji trening u petak i među tim igračima je bio i Ognjen, takođe i Frenk Kaminski„.

Američkog internacionalca nema na utakmica još od duela sa Panatinaikosem kada je dobio udarac u rebra.

.. Možda postoji mogućnost da putuje sa nama u Španiju gde igramo mečeve Evrolige sa Valensijom, a potom i Real Madridom. Posle toga odmah idemo u Zadar tako da nas nema u Beogradu sedam dana„.

Uočljivo je bilo da na utakmici posle prve četvrtine nije bilo Alena Smailagića.

Imao je problem sa nogom, večeras je hteo da pomogne ekipi, pomogao je tih prvih deset minuta, potom je bila preporuka medicinskog tima da se to prekine i povuče igrač sa terena. Hvala i njemu što je hteo da pomogne„.

Osvrnuo se Obradović i na sam duel protiv Budućnosti.

„Prvu četvrtinu smo odigrali veoma loše u napadu, tražili smo rešenja u prvom kontaktu sa loptom, bez želje da odigramo strpljivije i to je rezultiralo slabim napadom. Na sreću sve se promenilo u drugoj čevtrtini, igralo se strpljivije i tu se meč pratkično prelomio. Zadovoljan sam što sam ponovo koristio sve igrače, veoma je važno da svi učestvuju u igri zbog velikog broja utakmica. Čestitam igračima, na borbenosti, želji i dobroj igri“.

Kratko je svoja zapažanja posle meča izneo i trener gostiju Andrej Žakelj.

Čestitam Partizanu, kontrolisali su meč, osim tog početka gde smo otvorili napadački. Teško je spremati utakmici protiv takvog tima – jednog od boljih u šutu i napadu u čitavoj Evroligi. Pristup je bio mnogo bolji nego na prošlo utakmici, to sam želeo od igrača, bilo je i grešaka kada smo dolazili ispod deset poena razlike, ali su te greške bile presudne da dođemo do neke neizvesne završnice. Da popravimo još fokus, pogotovo u odbrani i biće to mnogo bolje„, rekao je Žakelj.

Standings provided by Sofascore
5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter