0
Fudbal

Dušan Vlahocić (FOTO: Twitter/@juventusfc)

ALEGRI GOVORIO I MEČU SA ĐENOVOM PA SE DOTAKAO VLAHOVIĆA: ‘Mora da ostane smiren!’

Objavljeno: 16.12.23 u 09:05

‘Bjankoneri’ posustali.

Fudbaleri Juventusa remizirali protiv Đenove na stadionu ‘Luiđi Ferari’ 1:1 u okviru 14. kola italijanske Serije A. Stara dama’ je povela u 28. minutu golom Federika Kijeze sa bele tačke, dok su izabranici Alberta Đilardina izjednačili preko Gudmunsona u 48. minutu. Nakon ovog remija ‘crno-beli’ imaju bod manje od vodećeg Intera koji svoj meč igra sutra protiv Lacija. 

Trener ‘Stare dame’, Maksimilijano Alegri je nakon meča istakao da nije lako igrati protiv Đenove.

-Nije bilo lako igrati protiv Đenove. Bila je to dobra igra, ali morate da napredujete: da biste ostali na vrhu, morate biti efikasniji u povoljnim situacijama. Protivnik mora biti ubijen, dobijate priliku protiv njega i dao si gol. Trebalo je da budemo jasniji u finalu i da pravimo manje grešaka.Ali to je važan poen, hajde da nastavimo pozitivan niz.Hajde da razmislimo o Frozinoneu,zadovoljan sam učinkom čak i ako smo na 1-1 Imao loptu od Kjeze, trebalo je da budemo zli. Ali ovo je fudbal – jasan je.

Kijeza je vodeći podogak postigao iz penala, a njemu je izvođenje najstrože kazne prepustio upravo Vlahović kome ne ide pucanje najstrože kazne u poslednje vreme.

-Izbor trenera? Ne, Vlahović ga je dao Kjezi i vidi se da nije bio miran. Čak i danas se stavio na raspolaganje, mora da ostane miran i nastavi da radi – jasan je Maks.

Dotakao se i odsustva Rabijoa.

-Ko god da ga je zamenio odigrao je dobru utakmicu, morali smo da budemo jasniji posle 1-0. Trebali smo biti ciničniji pred njihovim vratima. Ne možete pomisliti da postignete gol i dobijete meč. Ali ovo je fudbal. U Monci izjednačuju, a ti odmah potom daješ gol. U Đenovi nije išlo ovako: to su bila dva izgubljena boda koja nas moraju naterati da razmislimo, moramo da radimo na opasnosti i zlobi unapred, bili smo prelaki. I ne govorim samo o napadačima već i o vezistima i onima koji ubacuju, moramo da budemo efikasniji. Ali put mora da ide napred, moramo ostati mirni i raditi – naveo je bivši strateg  Milana.

Prokomentarisao je suđenje Davida Mase.

-Masa je sudio dobar meč. Veoma sam srećan, onda nikada ne osuđujem jer to nije deo mog posla. VAR je subjektivno sredstvo, kao što sam već rekao pre mnogo godina ‘Sudije se moraju prepustiti da sude’. Bili smo lagani, ali Ekuban je odigrao važnu utakmicu. Razočarujuće je jer kada imate važne prilike morate da postignete gol – zakljućio je Alegri.

DANAS IGRAJU VEČITI: Partizan dočekuje Kragujevčane, Zvezda na megdan u Subotici!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter