0
Evrokupovi

FOTO: Starsport.rs

GVARDIOLA ODUŠEVLJEN ATMOSFEROM U BEOGRADU: „Ne sećam se da sam imao ponudu da dođem ovde“ (VIDEO)

Objavljeno: 13.12.23 u 21:51

„Atmosfera je za mene bila očekivano izuzetna, publika je sjajna“

Mančester siti uradio je ono što je i želeo, došao je u Beograd i osvojio tri boda protiv Crvene zvezde na „Marakani“.

Bez najvećih zvezda, poput Erlinga Halanda, sa velikim brojem mladih igrača engleski tim ostvario je šesti trijumf u isto toliko mečeva u grupnoj fazi elitnog takmičenja. Maksimalan učinak i prolaz u nokaut fazu takmičenja.

Sezonom sam veoma zadovoljan, plasirali smo se u nokaut fazu, pokazali smo mnogo mladih igrača, zaradili smo novac. Zvezda je veoma dobar tim, agresivan, ali svaka pobeda je dobra, važna„, istakao je Gvardiola za TV Arena sport.

U obraćanjumedijima Gvardiola je upitan da li se seća da je pri kraju karijere imao ponudu da potpiše za Crvenu zvezdu.

Ne sećam se da sam imao ponudu da dođem ovde da igram„, rekao je Gvardiola.

Nije se setio fotografije sa Mikom Hamiltonom od pre sedam godina, kada je napadač Sitija bio sakupljač lopti. Protiv Zvezde je debitovao za tim iz Mančestera.

Pogledajte gol. Kakav gol i kakva utakmica za njega. Davao je ekstra pasove, defanzivno je bio agresivan. Drago mi je zbog njega„, dodao je španski stručnjak.

Dugo je pod znakom pitanja dovođen status Kalvina Filipsa u Gvardiolinom timu, ali je Englez dobio priliku da izvede penal.

On je odličan strelac kada je reč o penalima. Samopouzdanja ima i dobro je igrao celu utakmicu, bio agresivan. Nije bilo lako igrati, niti ugodno, ali smo u pravim trenucima odigrali kvalitetno„, rekao je Gvardiola i potom govorio o statusu Filipsa u klubu:

Ne znam šta će biti. Sad je ovde, nadam se da će nam pomoći u budućnosti.“

Govorio je i o Riku Luisu, još jednom mladom fudbaleru kojem je dao šansu.

Ima 18 godina tek. Prošlog meseca je napunio. Ima neverovatne sposobnosti. Može da igra na različitim mestima. Odličan je i u odbrani. Stvarno je dobar. Prelazi iz odbrane u napad„, zaključio je Gvaridola.

Atmosfera na „Marakani“ je opravdala očekivanja Španca, koji je sa Barselonom već bio akter jednog meča 1996. godine protiv Crvene zvezde.

Atmosfera je za mene bila očekivano izuzetna, publika je sjajna, razume fudbal„, rekao je menadžer Sitija.

26
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter