2
Evrokupovi

FOTO: Strasport.rs

REZERVISTI SITIJA SLAVILI NA MARAKANI: ‘Građani’ kaznili promašaje Zvezde, Katai i Hvang popravili utisak! (VIDEO)

Objavljeno: 13.12.23 u 20:40

Građani slavili na stadionu „Rajko Mitić“ sa 3:2

Fudbaleri Crvene zvezde porazom od Mančester sitija na stadionu „Rajko Mitić“ (3:2) završili su učešće u Ligi šampiona..

Aktuelni šampion Evrope nema imeperativ rezultata na ovom susretu, ali je već od 19 minuta poveo na Marakani, kada je Mika Hamilton pogodio posle dodavanja Rika Luisa.

Mančester Siti je započeo utakmicu snažno, sa potpunom kontrolom igre od samog početka. Bilo je jasno da su igrači koje je Gvardiola izabrao, uglavnom mladići iz akademije i oni s manjom minutažom, imali nameru da se pokažu u najboljem svetlu.

Nagrada za agresivnost stigla je već u 19. minutu kada je Hamilton, nakon lepog pasa od Nunjesa, prošao duž leve strane terena i zatim poslao precizan udarac iskosa, savladavši deo odbrane Crvene zvezde i golmana Glazera.

 

Pred kraj prvog poluvremena, Nedeljković je imao najbolju priliku za Zvezdu u 27. minutu, ali je njegov udarac s deset metara, iskosa, završio malo iznad prečke.

Siti je takođe imao dve solidne šanse pred kraj poluvremena, posebno od strane Filipsa, koji je snažno šutirao sa preko 20 metara, ali je bio neprecizan.

Drugo poluvreme je pak donelo dosta više ritma. Već na samom startu je Zvezda imala šanse preko Endiaja, a potom i preko Kange, ali ih je zaustavio golman Ortega.

Kada već crveno-beli nisu iskoristili svoje šanse, jeste Mančester siti, koji je u 62. minutu duplirao prednost preko Boba, koji je nanizao nekoliko igrača Zvezde, a onda je po zemlji prosledio loptu u dalji ugao mreže.

Ipak, nije tu bio kraj drami, jer su onda golovi na kraju rešili da se ređaju kao na traci. Prvo je Zvezda smanjila na 1:2 preko odličnog Hvanga. Korejac je primio loptu u kaznenom prostoru, potom je krenuo u stranu i poslao loptu ispod nogu golmana Ortege.

Onda je usledio jedan pomalo nespretan penal koji je načinila Zvezda u 85. minutu. Kao siguran realizator istakao se Filips, a Glazer nije uspeo da pogodi stranu u koju će šutirati mladi fudbaler Građana.

Ali borila se Zvezda do kraja i na kraju i izborila da smanji na samo gol minusa u odnosu na Siti. Korner je u 91. minutu utakmice izveo Hvang, a Katai je sačekao loptu na pravom mestu i dao crveno-belima nadu u nadoknadi da može do boda.

Međutim, nije bilo dovoljno vremena za novi pogodak, pa je Siti ipak uspeo da odnese sva tri boda iz Beograda.

Standings provided by Sofascore
3
2

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter