0
AdmiralBet ABA Liga

head coach Marko Barac and Nikola Topic during the Aba League Season 2023-2024 match between Mega and Partizan at Ranko Zeravica Hall on October 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

MOGUĆE JE: Nikola Topić potencijalno prvi pik na draftu?

Objavljeno: 12.12.23 u 21:54

Mladom košarkašu se predviđa sjajna budućnost

Nikola Topić, košarkaš Crvene zvezde koji trenutno igra na pozajmici u Megi, privlači pažnju NBA liga, te postoji mogućnost da bude prvi pik na draftu.

Topić je imao impresivnu sezonu, a na poslednjem meču protiv Crvene zvezde postigao je 21 poen, uz 5 skokova i 5 asistencija.

Mladom košarkašu se predviđa sjajna budućnost, a osvojio je i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu letos s mladom reprezentacijom Srbije, gde je proglašen za najboljeg igrača turnira. Ove impresivne performanse mogu ga pozicionirati kao mogućeg prvog pika na NBA draftu.

Topić je letos sa mladom reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvestvu, gde je proglašen i za najboljeg igrača na tom turniru i sve to može da ga postavi na mesto prvog pika na NBA draftu.

Topić majstorski obavlja ulogu startnog plejmejkera za Megu iako je najmlađi igrač u timu, rođen je 10. avgusta 2005. Argument da će on biti prvi pik leži u sjajnoj produkciji u ABA ligi: kroz 10 utakmica, prosečno postiže 18.9 poena, 6.8 asistencija, 3.2 skoka i 1.1 ukradenu loptu po utakmici uz šutiranje od 52 posto iz igre. Poseduje treći najbolji indeks igrača, popularnu ukupnu metriku u evropskoj košarci, u ligi„.

„Topićeva karakteristična veština je prolazak ka košu i postizanje poena. Ima izuzetno brz prvi korak da probije prvu liniju odbrane, i izvanrednu brzinu da se odvoji kada dostigne najveću brzinu. Dokazao je da je vešt u završnoj fazi napadaove godine, postižući 66.3 posto svojih šuteva za dva. Često ga vidimo kako ostavlja svog branioca u prašini i završava sa produžetkom prema košu, ili koči i stvara otvoren prozor dok mu protivnik prolazi pored. Topiću nije potrebno postavljanje bloka da bi stvorio dodir sa obručem, ali je i dalje impresivan u pik-en-rolu. Pokazao je sposobnost da brzo preda loptu kao dodavač i manipuliše uglovima i tempom da bi stvorio prilike za postizanje poena za sebe i svoje suigrače“,ističe prestižni „Sbnatons“.

FOTO:Printscren/SBNation
1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter