0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

ZVEZDA JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU: Mega propustila priliku da posle Partizana i crveno-belima skine skalp!

Objavljeno: 11.12.23 u 20:02

Gledali smo jednu dramatičnu utakmicu

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili neočekivano tešku pobedu u ABA ligi pošto su večeras savladali ekipu Mege u okviru meča 11. kola regionalnog takmičenja rezultatom 88:98.

Veoma ujednačeno je otpočela ova utakmica, a možemo čak reći da su domaći igrači u pink dresovima uspeli da održe vođstvo u nekoliko uvodnih minuta.

Upravo je Mega pametnom igrom i sjajnom partijom Plavšića koji je ubacio čak 13 poena u prvih 10 minuta uspela da ostane u vođstvu posle prve četvrtine.

Crvena zvezda sjajnom kolektivnom igrom i pre svega kontrolom ofanzivnog skoka uspeva da napravi preokret i tako povede u hali „Ranko Žeravica“.

Uspela je Mega sa nekoliko solidnih napada da umanji tu prednost gostiju, ali je vođstvo ipak ostalo na strani Crvene zvezde pred veliki odmor.

Nešto bolje su gosti sa Malog Kalemegdana ušli u drugo poluvreme, pa su veoma brzo uspeli da se odlepe na maksimalnih +7 viđenih na ovom meču.

Ipak, Mega je stisla redove na obe strane parketa, pa je trojka Miljenovića u samoj završnici treće četvrtine značila da će tim Marka Baraća na pauzu pre poslednjih 10 minuta sa prednošću.

U istom ritmu je domaćin nastavio na startu četvrte deonice, što je unelo veliku nervozu u redove prošlogodišnjeg viceprvaka regionalnog takmičenja.

Zvezda je na kraju uspela da dosta bolje odigra poslednjih nekoliko minuta i tako stekne nedostižnu prednost i da uprkos sjajnoj igri Mege, pre svih Nikole Topića, upiše važnu pobedu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter