0
Košarka

FOTO: Twitter/@Lakers

LEJKERSI NA INDIJANU: Lebron sjajnom partijom odveo Jezeraše u finale NBA kupa!

Objavljeno: 08.12.23 u 09:20

Novo takmičenje se održava od ove godine

Lebron Džejms briljirao je na terenu postigavši 30 poena za manje od tri četvrtine, vodeći Los Anđeles Lejkerse do ubedljive pobede nad Nju Orleans Pelikansima rezultatom 133:89. Ova pobeda osigurala je Lejkersima mesto u finalu NBA Kupa, gde će se sastati sa iznenađujućim rivalom, ekipom Indijana Pejsers.

U drugom polufinalu, Indijana je dominirala protiv Milvoki Baksa i osigurala svoje mesto u finalu. Za razliku od ostalih turnirskih utakmica, ovo finale se neće računati u regularnom delu sezone, obećavajući uzbuđenje i neizvesnost.

Ostin Rivs takođe je pridoneo pobedi Lejkersa sa 17 poena, dok je Entoni Dejvis ostvario dabl-dabl sa 16 poena i impresivnih 15 skokova. Trej Marfi III bio je najefikasniji kod Pelikansa sa 14 poena, dok su Zajon Vilijamson i Herbert Džons dodali 13 odnosno 10 poena.

Nakon izjednačene prve četvrtine, Lebron Džejms je sjajnim otvaranjem druge četvrtine postigao prvih 11 poena za Lejkerse, uključujući tri vezane trojke. Do poluvremena je već imao 21 poen sa izuzetnim procentom šuta.

Džejms je sredinom treće četvrtine otišao na klupu, što će mu omogućiti odmor i čuvanje energije za finalni meč. Finale NBA Kupa između Lejkersa i Indijane igraće se u nedelju u 2:30 po srednjoevropskom vremenu.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter