1
Evroliga

FOTO: Twitter/ @KKCrvenazvezdaMeridianbet

TEODOSIĆ PONOVO TRAGIČAR: Crvena zvezda pala nakon drame u Valensiji (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 06.12.23 u 22:43

Crveno-beli upisali su još jedan poraz u Evroligi.

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od ekipe Valensije u 12. kolu Evrolige rezultatom 85:81. Crveno-belima je ovo bio prvi od dva meča u Španiji na mini turneji.

Košarkaši tima sa Malog Kalemegdana u ovaj meč su ušli sa negativnim skorom u najprestižnijem takmičenju na Starom kontinentu. Upisali su svega četiri pobede i sedam poraza, a sada su upisali još jedan.

PRVA ČETVRTINA 

Košarkaši Crvene zvezde imali su prvi napad na meču i fantastičan početak istog, pa su tako u 5. minutu igre imali prednost od +6 (11:5). Bolomboj je dobro otvorio utakmicu, kao i Dejvis sa druge strane, što može da predstavlja veliki problem za crveno-bele. Nejpir je na teren ušao tek u 8. minutu igre i odmah je uspeo da „slomi“ Puerta i pogodi teško polaganje. Prva deonica završena je nepreciznim šutevima Lazića i  Lopez-Arostegija i rezultat ostaje 25:19.

DRUGA ČETVRTINA

Šabaz Nejpir krenuo je odlično drugu deonicu, posle trojke, pogađa za dva. kapiten Crvene zvezde ne dozvoljava domaćinu da se odvoji, pronalazi Tobija koji donosi dva poena za 34:31. Uprkos borbi crveno-belih, ekipa Valensije se odvaja na 41:31 i nastavlja da rešeta. Razigrao se Stefan Jović protiv nekadašnjeg tima i zatrpava koš Crvene zvezde. Druga deonica završena je Džonsovom trojkom za 56:30.

 

TREĆA ČETVRTINA

Košarkaši Crvene zvezde odlično su otvorili drugo poluvreme sa serijom od 5:0 koju Dejvis prekida. Crveno-beli otopili su minus domaćina i stigli do 66:61. Ipak, košarkaši Valensije ne dozvoljavaju gostima da im se približe i prave novu seriju za krajnji rezultat treće ćetvrtine 72:65.

ČETVRTA ČETVRTINA

Zvezdin minus nastavio je da raste u poslednjoj deonici meča. Nejpir i Nedović ne popuštaju i pogađaju važne koševe za crveno-bele koji ih vraćaju u igru 75:70. Nemanja Nedović pogađa kada je važno za izjednačenje 81:81. Ipak, ekipa sa Malog kalemegdana nije uspela da preokrene ovaj meč i krajnji rezultat bio je 85:81.

15
3

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter