0
ATP

during the 2023 Davis Cup Final, Semifinal match between Serbia and Italy at Palacio de Deportes José María Martín Carpena, on November 25, 2023 in Malaga, Spain. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

VEČE ZA ZABORAV U MALAGI: Ništa od salatare, Siner i Italijani u finalu Dejvis kupa!

Objavljeno: 25.11.23 u 20:15

U finalu Italija će se sastati sa reprezentacijom Australije.

Teniska reprezentacija Srbije nakon tri meča i drame nije uspela da se plasira u finale Dejvis kupa!

U odlučujućem trećem meču dubl tandem Novak Đoković – Miomir Kecmanović poražen je od italijanskog para Janik Siner – Lorenco Sonego – 2:0 (6:3, 6:4)

Ovaj treći duel je došao možemo reći neočekivano. Prvobitno je Kecmanović slavio u svom meču savladavši Lorenca Musetija nakon preokreta sa 2:1. Sledeći je bio Novak i činilo se da smo jednom nogom u finalu.

Ipak, videli smo videli treći duel Đokovića i Sinera u nekoliko dana i mladi Italijan je po drugi put izašao kao pobednik.

Bolji je Siner bio u prvom setu, dobio ga sa 6:2, a istim rezultatom je Đoković osvojio drugi. Došlo se do odlučujućeg trećeg seta, Novak je pri rezultatu 5:4 imao tri meč lopte, ali je Siner sjajnim servisima sve to spasio i do kraja vezao tri gema i došao do pobede.

Došlo se do dubla, a tu su Italijani pokazali veći kvalitet, a u tome im je poprilično pomogla i mreža, s obzirom da u većini 50/50 situacija poen je išao u njihovu korist.

Bili su bolji upravo za po taj jedan brejk, a Novaku i Kecmanoviču ne možemo ništa zameriti jer su pružili definitivno svoj maksimum.

U finalu Italija će se sastati sa reprezentacijom Australije.

2
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter