0
Dejvis kup

FOTO: Starsport

SINER SLAVIO NAD NOVAKOM: Dubl odlučuje ko će na megdan Australiji! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 25.11.23 u 17:39

Veliki podvig.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković sastao se sa Janikom Sinerom u okviru drugog meča četvrtfinala na Dejvis kupu. Nole ipak nije uspeo, a Siner je pobedio rezultatom 2:1, a borba za plasman u finale vodiće se preko dubla.

FOTO: Starsport

Prvi set:

Prvi reket svet je na brilijantan način došao do vođstva od 1:0 u gemovima, ali je Siner uspeo da odgovori Novaku i dođe do egala zahvaljujući odličnim servisima (1:1). U trećem gemu oba tenisera zadivila su publiku nakon duže razmene udaraca, a Nole je došao i do prvog asa, a Janik je napravio brejk i došao do preokreta zahvaljujući duploj greški Đokovića.

Nastavio je Siner da pritiska Đokovića koji je svojim greškama omogućio Italijanu da povede sa 3:1. Janik je bio vidno raspoložen i motivisan za ovaj meč, koristio je sve greške Novaka, a srpski teniser je odogovorio prvim asom na susretu i došao do velike prednosti od 4:1. 

Prvi reket sveta nije bio na svom nivou u prvom setu, dosta je pravio grešaka, a Siner je to korstio koji je za kratko vreme stigao do prednosti 5:1. Uspeo je Đoković da prekine seriju od pet gemova za redoma Janika i smanjuje prednost na 5:2. Međutim, Siner je odigrao na visokom niovu i sa nulom osvojio (40:0). prvi set.

Drugi set: 

Đoković je imao sjajnu priliku da sa nulom (40:0) dođe do prednosti u prvom gemu, ali je Siner riternom to sprečio, međutim  Nole je ipak došao do 1:0 (40:15). Međutim, Janik je ozbiljno pripremio za ovaj duel i nije dozvolio Novaku da tako dolazi do poena i brzo dolazi do 1:1, ali je najbolji teniser na svetu brzo pripremio odgovor i došao do novog vođstva. 

Probudio se Đoković koji je došao do prve brejk lopte u četvrtom gemu koju je iskoristio i poveo sa 3:1. Uspeo je srpski teniser da nametne svoju igru u drugom setu, a Sineru je pala koncentracija i počeo da pravi greške, a Nole je to koristio i poveo na dominantan način 4:1 (40:0). 

Gledali smo dva identična seta samo u drugačijim ulogama, pošto se Đoković digao iz pepela, a Siner pao u igri, međutim smanjio je prednost Novaka na 4:2. Međutim, Nole pokazuje kakav je majstor i brzo dolazi do vođstva od 5:2, na korak od izjednačenja i na kraju dolazi do egala u setovima (1:1). 

Treći set:

Đoković je odlučujući set započeo na fenomenalan način i bez izgubljenog poena (40:0) došao do vođstva od 1:0. Imao je Siner na svom servisu odličnu priliku da dodše do izjednačenja, ali je Novak forhend paralelama uspeo da zaustavi Janika, a nakon velike borbe i 20 odigranih poena, Siner je uspeo da izjednači zahvaljujući dobrim servisima (1:1).

Nastavio je Đoković sa odličnom igrom u trećem gemu gde je diktirao igru i ponovo je došao do prednosti od 2:1, ali Italijan uzvraća i dolazi ponovo do egala (2:2). Imao je Siner zicer u petom gemu i priliku da izjednači na 30:30, ali je promašio teren i poklonio  Novaku vođstvo od 3:2. 

FOTO: Starsport

Kakva igra srpskog tenisera, ponovo je Janik ispustio sjajnu priliku da napravi nešto konkretno i da bez izgubljenog poena izjednači rezultat, ali ga je Đoković stigao na 40:40, ali posle napetog gema ipak Italijan dolazi do egala (3:3). Izuzetnu predstavu su priredili ova dva igrača, a Novak je ponovo došao do vođstva od 4:3.

Nije se predavao Siner ni u jednom momentu i odlično parirao Đokoviću i došao do novog egala 4:4, ali je Nole na senzacionalan način vratio prednost bez izgubljenog poena (5:4). Imao je Novak tri meč lopte, ali je Janik stigao prednost srpskog tenisera i ponovo došao do izjednačenja (5:5) koji je uspeo da prvom brejk loptom preokrene na 6:5 u svoju korist.

I na kraju je Sineru isplatila upornost i slavio nad prvim reketom sveta.

0
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter