0
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

ĐORĐEVIĆ PRED ČUKARIČKI: ‘Oni su favoriti, ali moramo da im pokažemo da ne mogu lako do bodova!’

Objavljeno: 24.11.23 u 16:10

‘Moramo od Niša da napravimo neosvojivu tvrđavu.’

Trener Radničkog iz Niša, Slavoljub Đorđević je na konferenciji za medije pred duel sa Čukaričkim naveo je da su dobro radili za vreme pauze i da će biti pozitivnih rezultata.

-Radili smo dosta na fizici, taktici, ali i na psihološkom planu. Pokušao sam da što bolje upoznam tim, ali i oni mene. Sigurno je da ima puno problema, ali smo dobro radili i mislim da smo na dobrom putu da se podignemo. Mnogo informacija sam dobio otkako sam ušao u klub, ali i igrači od mene – započeo je.

Tim sa Čaira očekuje paklen raspored, a bivši fudbaler Crvene zvezde dodaje da sve rade u hodu.

-Moramo u hodu da rešavamo probleme, pogotovo što nam predstoji tako paklen raspored. Rekao sam im da je za njih početak prvenstva od ovog kola, da sklonimo sa strane sve što je bilo, a ono zaista i jeste početak drugog dela prvenstva. Ne smeju ništa da shvate tragično, moramo da počnemo da uzimamo bodove, tanka je linija na trenutnoj tabeli između plej-ofa i plej-auta – jasan je on.

Istakao je da moraju od Niša da naprave neosvojivu tvrđavu.

-Kao što sam rekao prvog dana kada sam došao, mi moramo od Niša da napravimo neosvojivu tvrđavu. Ekipe koje dolaze ovde moraju da znaju da u Nišu ne mogu da se uzimaju bodovi. Jesu teški protivnici koji nam dolaze, ali igramo kod kuće. Moramo da budemo hrabri, pravi, da promenimo pristup. Ako budu karakterno dobri, požrtvovani, to će prepoznati i publika, ali u fudbalu nema ništa preko noći – rekao je Slavoljub.

Teren nije mesto gde se rešavaju problemi.

-Neke ekipe se odmah podignu, neke kasnije, ali ja stvarno verujem u njih. Teren nije mesto gde se rešavaju problemi, tu moraju da budu pravi. Mnogo energije trošimo na priču, ali psihološki aspekt je jako bitan, u sportu je glava sve. Jednu po jednu glavu da nameštamo i sklopićemo celinu. Nek na ovoj utakmici isparvimo 20-30 odsto onoga što nije valjalo, ja ću biti zadovoljan – objasnio je strateg Radničkog.

Potom se dotakao tima sa Banovog brda.

-To je ekipa koja je godinama među četiri u Srbiji. Jedan od najorganizovanijih klubova. Imaju velkiki individualni kvalitet, nemaju toliko problem igre, koliko rezultata. Igranje na tri fronta, naročito u Evropi, uzelo je danak i rezultati su lošiji samo zbog toga. Ovo što čitamo iz medija, ne znam da li će doći do promene trenera, da li će ih voditi neko novi, neki pomoćni trener ili kolega Matić – smatra on.

Dobro ih poznaje.

-Imaće neku reakciju ekipa, oni su favoriti, doći će ovde da urade sve da uzmu bodove, ali da ne ponavljam šta sam već rekao po tom pitanju. Kogod i da dođe, nešto veliko ne može da promeni, nema se vremena za to. Čukarički je do sada igrao u dve formacije, i sa tri i sa četiri pozadi, radili smo i jednu i drugu varijantu, dobro ih poznajem, imam u glavi šta i kako i ne verujem da mogu da nas iznenade – poručio je bivši trener Radnika Vojvodine.

Pričao je i o terenu.

-Stvari na koje ne mogu da utičem, ne volim ni da komentarišem. Teren je zaista odličan, nije bio ni natopljen ovih dana kada je padala kiša. Ako padne sneg, biće sneg i nama i njima, moramo da se adaptiramo – zaključio je Đorđević.

Podsetimo, u okviru 15. kola Mozzart Bet Superlige Srbije na stadionu Čair odmeriće snage fudbaleri Radničkog Čukaričkog u nedelju od 15 časova.

„PARTIZAN JE TRENUTNO NAJVEĆI IZAZOV“: Žarko Lazetić najavio meč sa crno-belima

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter