0
Košarka

FOTO: Valjevo LIVE

EPILOG SKANDALA O KOM JE PRIČALA SRBIJA: Izuzetno oštre kazne nakon tuče u Valjevu, utakmica će se nastaviti! (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.23 u 17:10

Snimak tuče, brzo je obišao Srbiju.

Prošlog vikenda, u Valjevu su viđene scene kakve nikako ne priliče sportskim terenima. Utakmica koja je trebala da predstavlja derbi grada u Međuregionalnoj košarkaškoj ligi za kadete, prerasla je u opštu tuču.

Naime na susretu 5. kola pomenutog takmičenja između valjevskog Metalca i ekipe Radničkog VA, došlo je do ogromnog skandala i tuče trenera, igrača, ali i publike.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by VALJEVO – LIVE (@valjevo_live)

 

Nakon svega, kako saznaje HotSport, stigle su i kazne koje je odredio komesar lige prema izveštaju i pravilima, odnosno propozicijama takmičenja. Prema izveštaju koji je u prilogu, klubovi su kažnjeni za tehničke, odnosno diskvalifikujuće greške, dok je KK Metalac kažnjen i zbog loše organizacije utakmice.

Ukupna kazna koju će KK Metalac platiti iznosi 273.600 dinara, dok će KK Radnički VA morati da plati 25.200 dinara.

Pored novčanih, KK Metalac je kažnjen i zabranom prisustva publike na domaćem terenu u narednih 5 utakmica.

Dodatno, treneri KK Metalac i KK Radnički, Panić V. i Icić A. kao i igrač KK Radnički Icić J. kažnjeni su zabranom vršenja dužnosti, odnosno igranja, do donošenja odluka o kazni od strane Komesara ili Disciplinskog suda KSS u skladu sa Pravilnikom o takmičenju i Disciplinskim pravilnikom KSS.

Kao zaključak svega, odlučeno je da se, pošto nisu postojali uslovi za neometan nastavak ove utakmice, prekinut meč nastavi u novom terminu, a igraće se od momenta prekida.

Podsećamo, kako je HotSport prvi preneo, pri kraju prve četvrtine, pri rezultatu 27:14 za Metalac, došlo je do verbalnog sukoba između dva trenera. Strateg gostujućeg tima, bio je nezadovoljan jednom sudijskom odlukom, na čiju je rekaciju trener domaćih sugerisao sudijama.

Ubrzo je došlo do kraće verbalne rasprave, nakon koje su oba trenera kažnjena sa po tehničkom greškom, a pošto se sve nastavilo, njih dvojica su isključeni sa meča.

Upravo kada su trebali da napuste teren, došlo je do koškanja i tuče. Tuču su započeli treneri, a kasnije je u izolovanom incidentu jedan igrač Metalca, zadobio i blagi potres mozga, nakon što ga je košarkaš Radničkog VA Icić J. udario pesnicom u glavu.

U jednom momentu, sa tribina su na teren ušli i roditelji, neki od njih su učestvovali u sukobu, dok su pojedini sprečili da se sve ne završi sa znatno većim posledicama.

9
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter