0
Fudbal

FOTO: Printscreen/YouTube

KAKO JE MOGUĆE DA JE PROŠLO 24 GODINE? Ovako je Srbija/Jugoslavija poslednji izborila plasman na EURO! (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.23 u 12:55

I tada smo šokirali komšije

U susret odlučujućem meču protiv Bugarske, fudbalski fanovi Srbije podsećaju se na nezaboravne trenutke iz prošlosti, a posebno na istorijsku utakmicu koja je obeležila put Jugoslavije ka Evropskom prvenstvu 2000. godine.

Na stadionu u Zagrebu, poznatom „Maksimiru“, odigrala se epska borba između Hrvatske i Jugoslavije, gde je ludilo zavladalo ne samo tribinama već celom državom. Kada je Alen Bokšić u 20. minutu doveo domaćina u vođstvo, „Vatreni“ su verovali da je posao gotov, s obzirom da su bili treća reprezentacija sveta, osvajači bronzane medalje na Svetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj.

Međutim, reprezentacija Jugoslavije, vođena selektorom Vujadinom Boškovim, brzo je napravila preokret. U oba slučaja, asistent je bio Siniša Mihajlović, a lopte su u mrežu nespretnog Dražena Ladića smestili Predrag Mijatović u 26. i Dejan Stanković u 31. minutu. Na „Maksimiru“ je zavladao muk, dok su „plavi“ izazvali oduševljenje i ponos.

Usledila je drama u drugom poluvremenu, gde su Hrvati uspeli da izjednače preko Marija Stanića. Ipak, radost je bila kratkog daha, jer je Makedonija u 90. minutu postigla gol preko Stavrevskog, donoseći Jugoslaviji izravan plasman na Evropsko prvenstvo.

Utakmica u Zagrebu ostala je upamćena i po neobičnom potezu Zorana Mirkovića, koji je u tom trenutku uhvatio Roberta Jarnija za muškost i dobio crveni karton, dodatno začinivši već uzbudljivu utakmicu.

Srbija sada sanja o ponovnom uspehu na Evropskom prvenstvu, a nedeljni susret protiv Bugarske pruža priliku da se nastavi ovaj fudbalski san.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter