0
Fudbal

FOTO: Twitter/@Cymru

VELS POSRNUO U JERMENIJI: Zmajevi ostavili Hrvatima šansu koju neće smeti da propuste! (VIDEO)

Objavljeno: 18.11.23 u 19:20

Vatreni imaju sve u svojim rukama

Uzbudljiv duel između fudbalskih reprezentacija Jermenije i Velsa završen je nerešenim rezultatom 1:1 u utakmici pretposlednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Jermeni su brzo poveli golom Zalarajana već u petom minutu, dok je Vels uspeo da izjednači autogolom Tiknizijana u drugom minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu.

Ovaj rezultat najviše odgovara reprezentaciji Hrvatske, koja sada ima priliku da se plasira na EURO ukoliko ostvari dve pobede u poslednja dva kola kvalifikacija. Hrvatska trenutno ima 10 bodova i drži treće mesto u grupi.

Vels se, nakon remija sa Jermenijom, nalazi na drugom mestu sa 11 osvojenih bodova, dok je Jermenija na četvrtom mestu sa osam bodova. Hrvatska ima priliku da pretekne Vels i izbori direktno mesto na Evropskom prvenstvu ukoliko ostvari dva trijumfa u preostala dva kola kvalifikacija.

Hrvatska će gostovati Letoniji, a potom dočekati Jermeniju, te će ukoliko ostvare dve pobede, sigurno obezbediti svoje mesto na Evropskom prvenstvu.

Vels će u poslednjem kolu dočekati Tursku, gde će tražiti pobedu kako bi osigurali svoje mesto na predstojećem šampionatu Starog kontinenta. Fudbalski svet sa nestrpljenjem očekuje rasplet ovih ključnih duela u grupi, koji će odrediti putnike za Evropsko prvenstvo.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter