0
Košarka

FOTO: Starsport

OTKRIVENO ZBOG ČEGA ŠVED NIJE DOŠAO U ZVEZDU: Ovaj faktor je sve pokvario!

Objavljeno: 17.11.23 u 20:55

Rus bi bio savršeno pojačanje tima sa Malog Kalemegdana.

Agent Alekseja Šveda, Obrad Fimić govorio je za ruske medije o interesovanju evropskih klubova za njegovog klijenta gde se između ostalog dotakao i Crvene zvezde.

-Bilo je razgovora sa evropskim klubovima. Kao što se sećate, mnogi su pisali o Crvenoj zvezdi, ali na kraju je cela situacija u svetu uticala na nas, zbog čega nismo uspeli da završimo posao… Bilo je timova kojima to nije smetalo. Bilo je ponuda dva španska kluba. Jedan veliki klub, ali mala finansijska ponuda. Druga je bila normalna sa novčane strane, ali to svejedno nismo prihvatili – naveo je.

Rat u Ukrajini je pokvario posao.

-Odmah je nastao problem sa potencijalnim putovanjem na utakmicu Evrolige u Litvaniju. Ne bi mogao tamo da uđe. Čelnici kluba iz Beograda mislili su unapred. Ove sezone postoji plej aut i mnoge ekipe će se tada međusobno takmičiti za doigravanje. I mislili su da ne bi bilo zgodno ukoliko bi im Žalgiris bio protivnik. Kao rezultat toga, Crvena zvezda se predomislila oko potpisivanja ugovora sa Aleksejem – istakao je on.

Smatra da je Šved doneo pravu odluku.

Na kraju, mislim da je Aleksej doneo pravu odluku. Naravno, želeo sam da nastavi karijeru tamo gde će imati priliku da igra u Evroligi. Ali na kraju je sve kako treba. Otkrio je novo tržište. Mislim da će moći da nastavi karijeru u Kini još nekoliko godina – zaključio je Fimić.

Podsetimo, Šved je letos bio blizu potpisivanja za Crvenu zvezdu, a i sam košarkaš se svojim objavama nudio timu sa Malog Kalemegdana. Rus je trenutno igrač kineskog Šansija iz Taijuana.

SVE SU JAČI: Olimpijakos sve kompletniji, ko će iz zaustaviti!?

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter