0
Evroliga

Zeljko Obradović (FOTO: Starsport)

OBRADOVIĆ PRED ALBU: ‘Moramo da igramo pametnije kada se lomi utakmica!’

Objavljeno: 16.11.23 u 18:25

‘Očekuje nas ozbiljna utakmica.’

Trener Partizana, Željko Obradović je pred novinare izneo svoja očekivanja pred susret koji njegov tim očekuje protiv Albe Berlin. Žoc je rekao da su analizirali protivnika i da su uradili pripreme za ono što ih očekuje sutra.

-Sve što bi rekli uobičajeno. Naspavili se par sati, seli u avion i došli, i evo odradili trening, jedino što smo mogli to je analiza utakmice i priprema za ovo što nas čeka sutra – započeo je.

Dodao je da Alba igra specifičnu košarku.

-Sutra nas čeka ozbiljna utakmica, bez obzira što je Alba u ovom trenutku u toj poziciji na kojoj je, ali su većinu utakmica izgubili u samoj završnici. Znaju da igraju, igraju jednu specifičnu košarku, imaju istog trenera kao i prošle godine. Imali smo to iskustvo iz prošle godine, kada smo odigrali slabo prvu utakmicu, drugu mnogo bolje, nadamo se da ćemo odigrati utakmicu svih 40 minuta dobro. Igrali smo i sinoć dosta minuta veoma dobro, nažalost završilo se tim rezultatom kojim se završilo, dva razlike koš i faul i to je prelomilo utakmicu – jasan je strateg ‘crno-belih’.

Nema vremena ni za patnju ni za radovanje.

-Dva poraza uopšte nisu bitna, bio je Bajern na četiri vezana poraza, mi nememao vremena da se radujemo ni da patimo, pripremaš se za sledeću utakmicu, analiziraš, probaš da dopreš do igrača, da probudiš neke stvari u njima, da svi budemo na istoj liniji – naveo je Željko.

Posebno ističe da treba odigraju pametnije kada se lomi utakmica.

-Ono što nam fali jesu ti usponi i padovi zbog kojih smo izgubili utakmicu., to je pre svega odbranbreni skok i u trenucima kada se lomi utakmica da se odigra pametnije. Neke utakmice smo izuzetno pametno odigrali i znali kako da napadamo, a ima i onih kada to nismo uradili, u tom smislu se vade sve određene korekcije – poručio je Žoc.

Govorio je i o fizičkoj iscrpljenosti.

-Samo je stvar glave, da izađeš na parket, naravno da ja kao trener ću voditi računa o minutaži i o svemu, ali ako igrač ne voli da igra utakmicu bez obzira što je bila na 48 sati, jer evo ovaj trening to je bilo prikazivanje i pokazivanje, jedan dobar strečing su napravili posle puta, napor nikakav ne postoji – zaključio je Obradović.

Podsetimo, košarkaši Partizana sutra od 20:45 dočekuju Albu Berlin u okviru devetog kola Evrolige u ‘Štark areni’. ‘Crno-beli’  imaju skor od 3-5 i nalaze se na 13. mestu sa šest bodova, dok je nemački klub na poslednjoj poziciji uz skor 1-7.

AVRAMOVIĆ NAKON PORAZA OD BAJERNA: ‘Nismo istrajali do kraja!’

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter