0
Fudbal

FOTO: Starsport

KOSANOVIĆ ODGOVORIO SAVIĆEVIĆU: Naveo jedan vrlo bitan detalj! (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.23 u 14:10

‘Video sam gde to ide, pa sam odlučio da sam odem!’

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Dejan Savićević gostovao je na TV Prva gde je govorio o situaciji koja nikada do sada nije izašla u javnost. Naime, u FS Crne Gore su izbori, a legendarnom ‘Geniju’ protiv kandidat je Dragan Vujović koji je nekada bio pomoćnik Miloradu Kosanoviću u mladoj reprezentaciji Srbije i Crne Gore.

Naime, Savićević je otpužio Vujovića da nije zastupao interese igrača iz Crne Gore, ali i kako Kosanović nije zvao nijednog igrača iz te zemlje u nacionalni tim. Povodom tih glasina oglasio se i Milorad Kosanović i poručio za Kurir da ga ne intereduje šta Dejo misli.

– Ne interesuje me šta Dejan misli. Nikada bilo kome nisam dozvolio da mi se meša u posao i sastav tima, pa tako i njemu. Imao sam na desnom beku Baneta Ivanovića i nekog momka iz Crne Gore. Da li sam pogrešio? Ne verujem, svi znamo kakvu je karijeru napravio Bane. Inače, istina je to što on priča, da je sve uradio da me smeni – smatra.

Dodao je da je Dragan Vujović dobar i korektan čovek i da su se uvek konsultovali.

– Meni je pomoćnik tada bio Dragan Vujović, koji je izgleda sada oponent Dejanu Savićeviću u borbi za FS Crne Gore. Uvek se konsultujem sa svojim pomoćnicima, pa je tako bilo i sa Draganom. Kada sam ga pitao da li grešim, kod izbora igrača, rekao mi je da ne grešim! Inače, Dragan je jedan dobar i korektan čovek – istakao je bivši trener niškog Radničkog.

Potom je otkrio da su mu nameštali saobraćajnu nesreću.

– Imao sam razgovor sa Piksijem. I on je bio svestan da imamo odličnu reprezentaciju, ali mi je rekao da je Savićević nezadovoljan kako vodim tim. Tražio sam od Piksija da mi on da otkaz, na šta mi je on rekao – „Mišo, ja to ne mogu.“ Onda sam čuo da mi neko sprema saobraćajku… Video sam gde to ide, pa sam odlučio da sam odem! I otišao sam – objasnio je iskusni stručnjak.

Onda je govorio o jednom bitnom detalju.

-Mene su uvek interesovali ljudi, a ne to kako se izjašnjavaju, ili odakle dolaze. Kao i uvek, a i tada 2004. nisam gledao ko je Crnogorac, Šumadinac, ili Vojvođanin… Mene interesuju ljudi i fudbal, a ne da li je neko iz Srbije, ili Crne Gore. Birao sam igrače po kvalitetu i ta reprezentacija je bila moćna. Možda je Savićević trebalo da se zapita zašto nema igrača iz Crne Gore i kako je organizovao rad sa decom. Da budemo iskreni do kraja, ja sam Mirka Vučinića prvi pozvao u mladu reprezentaciju. Dotad nije bio u selekciji – naveo je.

Nije dozvoljavao da mu se iko meša u posao.

-Nisam dozvoljavao da mi neko suflira i naređuje, a Dejan je direktno hteo da se meša! I ja to nisam dao. Zvao me je tada i jedan menadžer iz Crne Gore. Kaže on meni, ovoga moga više nećeš zvati, kad ne igra. Ja mu kažem da mi je samo olakšao posao. Nikada nisam dao na sebe – pričao je Milorad.

Ima svoju viziju i ne radi po tuđem nalogu.

-Kad sam bio trener Vojvodine i Zvezde nikada mi niko nije pričao ko treba da mi igra. Dragan Džajić i Vladimir Cvetković su mi govorili – „Samo ti Mišo radi svoj posao, kako misliš da treba“. Isto je bilo i u kasnije u svim klubovima. Ne mogu ja kao trener da radim po bilo čijem nalogu. Ja imam svoju viziju i tako slažem igru, a ne prema nečijim željama – zaključio je Kosanović.

NOVAK SVESTAN GDE JE POGREŠIO PROTIV SINERA: ‘Moram biti odlučniji!’

 

 

24
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter