0
Fudbal

FOTO: Starsport

BONAVENTURA ISTIČE DA JE IGRANJE ZA REPREZENTACIJU ČAST: ‘Velika emocija!’

Objavljeno: 15.11.23 u 17:20

‘Pre mečeva sam uvek uzbuđen, i sa klubom i sa reprezentacijom’

Nacinalni tim Italije očekuju dva važna susreta od kojih im zavisi plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.  Azuri’ se trenutno nalaze na trećem mestu u grupi, a poraz od Engleske od 3:1 dodatno je zakomplikovao njihovo učešće na ovoj smotri.

Izabranici Lućana Splaetija igraju u petak protiv Severne Makedonije, a tri dana kasnije gostuju Ukrajini. Reprezentativac Italije i fudbaler Fiorentine, Đakomo Bonavanetura je u intervjuu za ‘Rai Sport’ govorio o ovim susretima.

-Naredna dva meča će biti teška. Biće jednostavno, u obavezi smo da odigramo dve odlične predstave.Postoje različiti principi koje nam trener prenosi i on nas što bolje priprema sastancima i filmovima da shvatimo kako da se suočimo sa Severnom Makedonijom i Ukrajinom. Pregledali smo i meč protiv Engleske i trener nam je pokazao šta smo uradili dobro, a šta ne.Svakako da stavljamo veliki akcenat na agresivnost protivnika kada izgube loptu, to je nešto na šta se Spaleti fokusira mnogo – započeo je.

Dodao je da je doprinos veznih igrača veliki.

-Doprinos veznih igrača je važan i mi ga tražimo. Napadači nisu dovoljni i moramo da napadnemo prostor sa drugim igračima – istakao je on.

Naveo je da je pred svaki meč uzbuđen.

-Pre mečeva sam uvek uzbuđen, i sa klubom i sa reprezentacijom. U Azurima je još veća emocija, kada počne himna. S obzirom na petak i ponedeljak ne smemo da se opterećujemo prevelik pritisak i strah od greške. Na terenu treba da donosimo ispravne i brze odluke, a to se može uraditi samo ako smo mentalno čisti – poručio je Bonaventura.

ZVEZDA PROTIV MORNARA MORA DA IGRA U PIONIRU: Sa Malog Kalemegdana izdali saopštenje! (FOTO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter