0
ATP

FOTO: Twitter

CICIPAS VIDNO UTUČEN: „Očajan sam!“

Objavljeno: 14.11.23 u 18:50

Grčki teniser Stefanos Cicipas je obrazložio razloge svojeg povlačenja sa Završnog mastersa u Torinu.

Povlačenje se dogodilo nakon samo tri odigrana gema u meču druge runde Zelene grupe, gde je Cicipas predao meč Dancu Holgeru Runeu.

„Izvinjavam se svim navijačima i publici koji su došli da me podrže danas.Moj doktor, posle bezbroj pregleda koje sam imao u poslednjih nekoliko dana, predložio mi je da igram, dao mi zeleno svetlo da idem i probao sam… Nažalost, osećao sam se užasno i očajno na terenu. Uradio sam šta sam mogao, uradio sam sve na najbolji način da budem spreman za meč, ali mi nije išlo“, rekao je Cicipas na konferenciji za medije.

Umesto njega sada će u ovu grupu ući Poljak Hubert Hurkač, koji će biti Đokovićev naredni rival.

„Mrzim da se povlačim sa terena, nisam od onih koji vole da se povlače usred meča. Ubija me to što nisam u prilici da završim ovaj turnir! Ovo je takmičenje za koje sam se dugo spremao, potrudio se da budem potpuno spreman da pružim ono što najbolje mogu kao teniser“, rekao je on.

Potom je objasnio šta je bio najveći problem.

„Imao sam problem sa kretanjem. Nije lako igrati kada vam je pokret ograničen, ovo je tenis. U njemu ima dosta pokreta, nije to bacanje pikada. Zato je meni bilo važno da se osećam dobro, da su mi leđa dobro. Ali, bol je bio jako veliki. Igrao sam ja mečeve kada me je nešto bolelo, izdržavao sam te bolne trenutke, ali ovo je, očigledno, bilo previše da bih s tim mogao da izađem na kraj. Morao sam zato da donesem tešku odluku. Još tokom zagrevanja, kada sam servirao, osetio sam iritaciju, mnogo bola je počelo da se pojavljuje i da „ubija u pojam“. Postao sam tada svestan da možda neću moći da izdržim do kraja“, istakao je Cicipas.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter