0
ATP

FOTO: Twitter/@CincyTennis

ALKARAZ POSLE PORAZA PRIČAO O ĐOKOVIĆU: „Osmi put je završio sezonu kao prvi na svetu, ja ću se sledeće godine boriti za to“

Objavljeno: 13.11.23 u 22:54

Karlos Alkaras, mladi španski teniser, nije imao uspešan početak Završnog mastersa u Torinu. U prvom kolu Crvene grupe, Alkaras je poražen od iskusnog nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva.

 Alkaras, iako je pretrpeo poraz od Aleksandra Zvereva, zadržava nadu u plasmanu u polufinale Završnog mastersa, s obzirom na preostala dva meča protiv Danila Medvedeva i Andreja Rubljova. Takođe je dao komentar na osmo osvajanje nagrade za najboljeg igrača u kalendarskoj godini od strane Novaka Đokovića, priznavši da je srpski teniser zaslužio tu nagradu zbog izvanrednih rezultata tokom sezone, uključujući tri osvojena Grend slem turnira i finale četvrtog.

„Pa, zaslužio je“, slegao je ramenima mladi Španac.

„Nema dileme da li je zaslužio ili ne. Osvojio je tri grend slema i igrao finale četvrtog. Mastersi, koliko? Dva ili tri? Izgubio je pet mečeva cele sezone. To je neverovatno. Čujem da je rekao da ovo nije bila sjajna sezona za njega. Zaista impresivno“, rekao je osmehom Alkaras.

On je jedini koji se borio sa Đokovićem i „ukrao“ mu „zlatni slem“ osvojivši Vimbldon.

„Borio sam se za prvo mesto i imao sam šansu na turnirima koje sam igrao ove jeseni, ali nisam je iskoristio. Sve što mogu da kažem je da čestitam, osmi put je završio sezonu kao prvi na svetu. Ja ću se sledeće godine boriti za to, naravno“.

Prokomentarisao je i poraz od Zvereva.

„Taj momak ima jedan od najjačih servisa na turu. Imao sam par brejk lopti, ali nisam mogao da ih realizujem. Mislim da je to bio ključ“, izjavio je Alkaras i dodao da mu ne nedostaje takmičarskih mečeva.

„Ne bih rekao tako. Ne slažem se, jer sam jedan od igrača koji je odigrao najviše mečeva ove godine. Osećam se dobro fizički. Tačno je da nisam odigrao mnogo mečeva u drugom delu sezone, ali nekoliko sam odigrao odlično, čak i kada nisam pobeđivao. Ne mislim da mi je potrebno više od ovoga“.

Za polufinale će se boriti protiv Medvedeva i Rubljova i mora da bude bolji od obojice.

„Neverovatni su. Moraću da budem veoma, veoma fokusiran da bih imao šanse u tom meču, ko god bude došao“, rekao je Alkaras.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter