0
ATP

FOTO: STARSPORT

PREDVODNIK NOVE GENERACIJE TENISERA REĐA NEUSPEHE: Zverev posle dva i po sata porazio Alkaraza! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 13.11.23 u 20:14

Nemački teniser Aleksander Zverev ostvario je pobedu nad Karlosom Alkarasom u prvom meču „Crvene grupe“ na Završnom mastersu u Torinu.

Duel je trajao skoro dva i po sata i završen je u tri seta, rezultatom 2:1 (6:7, 6:3, 6:4).

Početak meča bio je bolji za tenisera iz Hamburga. Svestan važnosti servisa za pobedu, Zverev je započeo meč sigurnije i već u trećem gemu iskoristio prvu brejk loptu za vođstvo od 2:1.

Nemac je lako održao prednost brejka i stigao do rezultata 3:1, ali je Alkaras, nakon početne neizvesnosti, postepeno počeo da se budi i ulazi u meč. U šestom gemu, Španac je, posle nekoliko sjajnih poena, uspeo da vrati izgubljeno, stigne do brejka i izjednači na 3:3.

Zverev je imao značajnu priliku u sedmom gemu da dođe do ponovnog brejka, stigavši do tri uzastopne brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. Španac mu se revanširao u 12. gemu, imajući čak tri brejk i set lopte, ali nije ih uspeo realizovati, što je dovelo do taj-brejka.

U taj-brejku je Alkaras bio sigurniji i sa rezultatom 7:4 osvojio je prvi set.

Nakon tog trenutka, sve je proteklo u znaku Nemca. Zverev je započeo čas tenisa, pružajući perfektan teniski izdanak.

Uspeo je da sačuva jednu brejk loptu, a zatim odmah oduzeo servis svom protivniku, demonstrirajući da je jedan od najboljih servera na ATP turu.

Drugi set završen je dominacijom Nemca, a ni u trećem setu nije bilo drugačije, iako je jedan trenutak uneo dozu neizvesnosti među navijače Zvereva.

Nakon što je napravio brejk i slomio Alkarasa u petom gemu, u narednom gemu Zverevu je proklizala noga, što ga je dovelo do pada na beton.

Ova scena mnoge je podsetila na njegovu ozbiljnu povredu desne noge na Rolan Garosu, ali ovog puta je srećom levi zglob izdržao.

Iako se otežano kretao nakon incidenta, Zverev je maestralno nastavio servisirati do kraja meča i pobedio nosioca „Crvene grupe“, Karlosa Alkarasa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter