0
Košarka

FOTO: Starsport

LESOR SMATRA ŽOCA NAJBOLJIM TRENEROM: ‘Verovao mi je kao nikome, Beograd je za mene posebno mesto!’

Objavljeno: 09.11.23 u 09:10

‘Velika stvar igrati po uputstvima trenera koji je devet puta osvajao Evroligu.’

Bivši košarkaš Partizana, Matijas Lesor je u intervjuu za ‘Jurohups‘ govorio o svom periodu u Partizanu, ali se posebno osvrnuo na Željka Obradovića koga smatra najboljim trenerom.

-Bila je to odlična prilika da igram za Željka Obradovića. Beograd je za mene postao posebno mesto. Posle prve godine sam rekao da ne želim da idem nigde, već da nastavim tamo, da igram po njegovim instrukcijama u Evroligi u koju se ekipa vratila. Bilo mi je važno da ostanem u Partizanu i srećan sam što sam igrao tamo – naveo je.

Zatim se prisećao Žocovih reči.

-Voli da kaže da treba da uživamo u životu. To nam je uglavnom govorio. Morate biti čvrsti i fokusirani na teren, ali van terena morate uživati u životu. Trebalo bi da radite stvari u kojima uživate. Često je to govorio – nastavio je Francuz.

Rekao je da mu je Obradović verovao i da je srećan što je imao priliku da igra za njega.

-Imao sam priliku da igram za odličnog trenera. Verovao mi je kao nikome. Već je bila velika stvar igrati po uputstvima trenera koji je devet puta osvajao Evroligu i dao mi startnu poziciju kada mi drugi treneri nisu verovali da to uradim. Takođe sam bio veoma uzbuđen što se ekipa posle deset godina vratila u Evroligu – istakao je košarkaš Panatinaikosa.

Lesor je brzo pokupio velike simpatije navijača Partizana i postao njihov miljenik, ali su oni i njemu prirasli srcu.

FOTO: Starsport

-I navijači su mi mnogo verovali. Sve je to bilo zajedno i nisam mogao da ih izneverim. Verovali su mi, dali su mi nešto što drugi nisu. Kada poželiš takve situacije i one se ostvare, pamtiš ih zauvek. Ne dolaze lako. Lično sam znao koliko je retko i teško biti u takvoj situaciji i želeo sam da to maksimalno iskoristim. Zbog svega toga nisam želeo da ih razočaram – jasan je Matijas Lesor.

LAZETIĆ SMATRA DA IM JE POTREBAN FAKTOR SREĆE VEČERAS: ‘Rezultat nije merilo!’

8
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter