0
Fudbal

FOTO: Starsport

PET GODINA OD PADA ENGLESKOG GIGANTA NA ‘MARAKANI’ – BEN PORUČIO: ‘Niko osim nas nije verovao da ćemo srušiti Liverpul!’

Objavljeno: 07.11.23 u 13:40

‘Jedini smo tim u Evropi koji ih je pobedio te godine i možemo posebno biti ponosni zbog toga.’

Večeras u okviru drugog kola Lige šampiona na legendarnoj ‘Marakani’ odmeriće snage fudbaleri Crvene zvezde Lajpciga od 21 čas. Ovo je ispit zrelosti za tim Baraka Bahara, a  ‘crveno-beli’ još uvek čekaju na prvi trijumf u najeltinijem evropskom takmičenju ove sezone.

Moglo bi se da se baš na petogodišnjicu velikog uspeha tima iz Ljutice Bogdana kada je te 2018. godine pao Liverpul koji je kasnije postao prvak Evrope. Tadašnja četa Vladana Milojevića je odigrala sjajan meč, a egzekucijama Milana Pankova dobila 2:0 koji je doneo veliku radost navijačima.

FOTO: Starsport

Jedan od onih koji su učestvovali u ovom uspehu Crvene zvezde jeste Mohamed El Fardu Ben koji je u razgovoru za Meridian Sport govorio o toj čudesnoj i čarobnoj noći.

-Morao bih najpre da pomenem prvu utakmicu sa njima. Neverovatan je osećaj igrati na Enfildu. U tom trenutku moj san se ostvario. To je najbolji stadion na kojem smo gostovali. Izgubili smo, ali fantastično iskustvo za mene – započeo je.

Istakao je da niko sem njih nije verovao u pobedu protiv Liverpula.

-Niko osim nas nije verovao da ćemo srušiti Liverpul, ali uradili smo to. Jedini smo tim u Evropi koji ih je pobedio te godine i možemo posebno biti ponosni zbog toga. Imao sam osećaj i verovao sam u čudo. To veče je bilo posebno zbog atmosfere na Marakani. Sve je mirisalo na iznenađenje. Definitivno, veliko dostignuće – jasan je on.

Srećan je zbog Pavkova kome je ta noć promenila život.

-Mnogo sam srećan zbog Pavkova. Jedna noć je promenila njegov život i celu karijera. Postao je legenda! Bio je neverovatan na toj utakmici. Ponosan sam što poznajem takvog čoveka – poručio je bivši as Zvezde.

Smatra da ‘crveno-beli’ mogu protiv Lajpciga.

-Mislim da Zvezda može protiv Lajpciga, mogu da ih pobede. Videli smo u prvoj utakmici. Bili su prilično izjednačeni. Neophodno je da naši igrači veruju u sebe i igraju bez pritiska – objsnio je.

Zauvek će ostati navijač Crvene zvezde.

-Najveći sam navijač Zvezde i to se nikada neće promeniti. Zauvek će ostati tako. Nažalost, zbog treninga ne mogu da budem tu, ali gledaću i bodriću crveno-bele. Voleo bih da se vratim u Zvezdu. Bilo bi mi jako drago ukoliko dođe do toga – zaključio je Ben.

PAROVI OSMINE FINALA KUPA SRBIJE: Partizan na Zvezdinu filijalu, šampion Srbije protiv Radničkog!

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter