0
Fudbal

OVDE JE FUDBAL VIŠE OD NAJVAŽNIJE SPOREDNE STVARI: „Prodao sam Plejstejšn da budem ovde, a nemam ni kartu“ (VIDEO)

Objavljeno: 06.11.23 u 15:16

Boka Juniors je na „Marakani“ lovila rekordnu sedmu titulu Kopa Libertadores, a u Rio de Žaneiru je pristiglo više od 100.000 strastvenih navijača, među kojima se isticao i mali Benjamin Kohan.

Ovaj dečak je u vreme kada se fudbal često percipira kroz prizmu novca, pokazao svetu onu lepšu stranu ovog sporta. Fudbal je negde najvažnija sporedna stvar, a negde i najvažnija stvar uopšte, a u Južnoj Americi, on je način života.

Ljudi sa ovog kontinenta su više puta pokazali kako doživljavaju ovaj sport, a nova potvrda čistih emocija stigla je ovog vikenda sa čuvene Kopakabane.

Boka Juniors je hramu fudbala „Marakani“ jurišala na svoju sedmu titulu Kopa Libertadoresa, a u Rio de Žaneiru se okupilo više od 100.000 njihovih vatrenih navijača. Među njima se isticao i mali Benjamin Kohan, dečak koji je u eri gde je sve često podređeno novcu, pokazao i onu divnu stranu fudbala.

„Nakon što smo prodali tatin motor i moj Playstation, konačno smo stigli ovde. Nemamo ni ulaznice za utakmicu, ali pogledajte oko sebe – ovo je Boka. Idemo Boka!“, bile su Benjaminove reči koje su obišle svet, dok su stariji navijači ovog argentinskog velikana pravili spektakl kakav samo oni znaju.

Video koji je objavio „Tyc Sports“ nije ostavio nikoga ravnodušnim, a poznata argentinska manekenka, voditeljka i navijačica Boke, Karolina Ardohain, poznata kao „Pampita“, odlučila je da Benjamin i njegov otac nikada ne zaborave svoje putovanje u Rio.

Uskoro su ih pronašli i obezbedili im karte za veliko finale protiv Fluminensea. Na „Marakani“, mladi Bokin navijač i još desetine hiljada drugih nisu doživeli istorijsku noć za svoj klub, jer je Fluminense pobedio nakon produžetaka (2:1).

Iako je Benjamin izjavio da bi proveo godinu dana živeći na ulici samo da vidi svoj Boka podići najvažniji pehar, verovatno nije dugo tugovao zbog poraza – znao je da fudbal i njegova Boka predstavljaju mnogo više od samih rezultata, što je i dokazao svojim nezaboravnim danom na Kopacabani.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter