0
Fudbal

Foto: Fluminense/Twitter

LUDNICA NA MARAKANI KAKVU JOŠ NISTE VIDELI: Ušao, rešio utakmicu, pa dobio crveni karton! (VIDEO)

Objavljeno: 04.11.23 u 23:53

Na stadionu „Marakana“ u Rio de Žaneiru odigrano je finale Kopa Libertadores između Boke Juniors i Fluminensea gde je ekipa iz Brazila posle produžetaka odnela pobedu 2:1(1:0).

Južna Amerika je dobila svog 26. fudbalskog vladara u istoriji, jer je Fluminense u finalu Kopa Libertadores, nakon produžetaka, savladao Boku Juniors rezultatom 2:1.

Finale na legendarnoj „Marakani“ imalo je spektakularnu najavu jer su strastveni navijači Boke „okupirali“ Rio de Janeiro i svojim pesmama stigli do jednog od najvećih stadiona na svetu.

„Tricolori“ su, međutim, otvorili meč – nakon sjajne akcije duž desne strane terena, Argentinac Herman Kano je postigao gol u 36. minutu, izazvavši oduševljenje domaćih navijača.

Boka Juniors se nije predavala, a Kolumbijac Luis Advincula je postigao izjednačujući gol fantastičnim udarcem levom nogom sa oko 20 metara u 72. minutu.

Regularno vreme finala završeno je rezultatom 1:1, što je samo dodatno pojačalo epitet ovog meča, s obzirom na to da je Boka završila sve sedam mečeva u nokaut fazi nerešeno!

U osmini finala su izbacili urugvajski Nacional nakon rezultata 0:0 i 2:2, potom su igrali nerešeno u 180 minuta sa Rasingom bez golova, a u polufinalu su eliminisali Palmeiras nakon 0:0 i 1:1, uz izvanredne odbrane golmana Sergija Romera u penal serijama.

Sada, međutim, nije došlo do penala zahvaljujući igraču sa zanimljivim imenom – Džonu Kenediju, koji je u 99. minutu postigao gol koji je krunisao izvanrednu akciju celog tima.

Mali napadač je slavio sa navijačima, popeo se na tribine i time dobio drugi žuti karton.

Boka Juniors nije uspela da iskoristi brojčanu prednost, a uskoro je Frank Fabra van terena jer je udario kapitena Fluminensea, Nina.

Oba tima su ostala sa po desetoricom igrača, i Boka Juniors je krenula u potragu za golom koji bi im omogućio da se izjednače i da imaju šansu za sedmi Kopa Libertadores trofej, kako bi se izjednačili na vrhu sa drugim argentinskim timom, Independienteom. Međutim, Boka nije uspela.

Štaviše, domaći su imali priliku da postignu treći gol, ali je Guga pogodio stativu u 114. minutu, čime je zapečatio sudbinu finala.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter