0
ATP

FOTO: Starsport

NOLE NAKON OSVAJANJA PARIZA: ‘Jedna od najznačanijih pobeda, bio sam tri meča na rubu poraza!’

Objavljeno: 05.11.23 u 18:20

‘Da budem sposoban da osvojim pehar, posle teških uslova i situacije ove nedelje.’

Sedmostruki osvajač Mastersa u Parizu, Novak Đoković je nakon meča istakao da je ovo bilo neverovatno i da je ponosan.

-Neverovatno. Da budem sposoban da osvojim pehar, posle teških uslova i situacije ove nedelje… Tri puta sam se vraćao sa ivice, četvrtak, petak, subota. Nekako sam pronašao dodatnu brzinu. Danas smo oba bili stegnuti na početku, ostao je bez gasa, ali sam našao taj dodatni udarac. Mislim da je meč bio neizvesniji nego što rezultat govori, ali još jedna velika pobeda. Ponosan sam – poručio je.

Dodao je da je prolazio kroz iste stvari kao i sada Dimitrov.

-Prošao sam mnogo puta kroz ono što on prolazi sada. Nadam se da će on nastaviti da igra sjajan tenis. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere – jasan je Novak.

Naveo je da mu je ovo jedna od najznačajnijih pobeda u karijeri.

-Jedna od najznačanijih pobeda. Bio sam tri meča na rubu poraza. Bliži porazu nego pobedi pre ovog današnjeg. Tim više ovaj trijumf i trofej u Parizu znači više. Zahvalio bih se svom timu što je bio uz mene. Oni znaju šta smo prošli ovih dana. Ogromni izazovi. Na taj način pobeda je još slađa – rekao je prvi reket sveta.

Takođe je kazao da su oni veterani, 30+ generacija.

-Hvala vam svima. Grigore, izvini zbog rezultata. Nije lako izgubiti finale, ali želim da nastvaiš dalje. Igraš fantastičan tenis. Bravo za tebe i tvoj tim, porodicu. Lepo je deliti teren sa tobom, dugo smo zajedno na Turu. Mi smo veterani, 30+ generacija! Hoću da se zahvalim svom timu. Hvala što ste uz mene, ove nedelje je bilo izazovno. Bio sam na ivici, vi ste mi pomogli van terena, oporavak, priprema, ovo je i vaša pobeda koliko i moja – zaključio je Nole.

Podsetimo, Đoković je došao do sedme titule na Mastersu Partizu savladavši u finalu Grigora Dimitrova rezultatom 2:0 (6:4/6:3). Srspki teniser ima sedam dana odmora, a onda ga očekuje ATP tur Torinu, a potrebna je mu je još jedna pobeda kako bi obezbedio prvo mesto do kraja godine.

NIKAKO DA NAUČE DA GA TIME HRANE, ALI NEKA IH: Nole jači od publike u Parizu!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter