0
Fudbal

FOTO: Starsport

STEPANOVIĆ O SITUCAIJI U ZVEZDI: ‘Veoma je nezgodno kada je trener stranac!’

Objavljeno: 04.11.23 u 09:50

‘Mnogo je veliki poduhvat doći i izbaciti šest, sedam najboljih igrača.’

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda i trener mnogih evropskih klubova između ostalog nekoliko nemačkih, Dragoslav Stepanović  govorio je za Meridian Sport o situaciji u kojoj se Crvena zvezda nalazi. On je istakao da je bio u istoj situaciji kada je bio igrač  Mančester sitija.

-Dogodilo mi se upravo isto još u igračkim danima. Bio sam tada kapiten Mančester sitija. Tokom pripremnog perioda pobedili smo ubedljivo portugalskog, holandskog i još nekoliko šampiona. Izgledali smo fantastično. Znate kako smo počeli sezonu? Sa četiri poraza. Oterali su trenera posle toga – započeo je.

Dodao je da je Zvezda izgledala odlično u pripremnom periodu.

-Timovi tada nisu na ozbiljnom nivou, jednostavno ih ne interesuje ishod prijateljskih mečeva. Zvezda je izgledala toliko dobro da sam jedva čekao da počne sezone. Po prvi put u životu sam video da igrači iz navale toliko rade u defanzivi. Neobično je dobro delovalo. Onda su počeli problemi jer se rezervoar ispraznio – istakao je on.

Veliki je poduhvat praviti novi tim.

-Žao mi je zbog poraza i neuspeha generalno. Mnogo je veliki poduhvat doći i izbaciti šest, sedam najboljih igrača. Napravljen je potpuno novi tim, selektiran za Ligu šampiona. Potrebno je mnogo vremena da se oni uigraju, očigledno daleko više od onoga što je uprava smatrala dovoljnim. Najskuplji tim ne nudi automatski i garanciju uspeha – poručio je nekadašnji trener Atletik Bilbaa.

Rekao je kada se preuzima tim ne menja ono najbolje u njemu.

. Imao sam čast i zadovoljstvo da poznajem Branka Zebeca. Kad sam jednom prilikom hteo da budem asistent u njegovom timu obavili smo razgovor. Rekao mi je da kada preuzimaš tim nikada ne treba da menjaš ono dobro u njemu. Možeš vremenom da nadograđuješ i poboljšavaš, ali nikada ne treba menjati – jasan je.

Smatra da premije treba da se dobijaju po učinku.

-Takođe, potencirao je na tome da je najvažnije najpre upoznati karakter ekipe, a do tada menjati samo kada su u pitanju povrede ili izostanci zbog kartona. Smatram da veliki novac, premije, treba uplaćivati tek po završetku sezone. Po dobro poznatom principu – svakom po zasluzi. Prvo pobede i titule, a onda nagrada za učinjeno. Tako je mnogo poštenije i korisnije za tim – naveo je.

Nezgodno je kada je trener stranac.

-Veoma je nezgodno kada je trener stranac. Tri akcije prođu dok prevodilac objasni igračima šta si poručio. Bahar priča na engleskom, koji nije njegov maternji jezik, a onda se to prevodi igračima koji ne razumeju. Izuzetno komplikovano. Pamtim kako je meni bilo u Bilbau. Nije Zvezda često angažovala strance. Bila su dva Italijana, prilično uspešna u tom trenutku, ali nisu se dugo zadržali – objasnio je Stepanović.

HRABRO OBEĆANJE BARAKA BAHARA: „Dolazimo rano i odlazimo kasno, ovaj klub ima sjajnu budućnost“! (VIDEO)

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter