0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HRABRO OBEĆANJE BARAKA BAHARA: „Dolazimo rano i odlazimo kasno, ovaj klub ima sjajnu budućnost“! (VIDEO)

Objavljeno: 03.11.23 u 15:25

Trener Zvezde veruje u svoj tim

Fudbaleri Crvene zvezde igraju ispod svih očekivanja ove sezone. U domaćem šampionatu imaju 26 bodova iz 12 mečeva i zaostaju čak 6 bodova za večitim rivalom, ekipom Partizana.

Poslednji u nizu kikseva, bio je onaj od pre dva dana, kada su „crveno-beli“ remizirali na stadionu „Rajko Mitić“ sa ekipom TSC-a 1:1. Navijači su posle utakmice „pozdravili“ svoje fudbalere u tunel zvižducima, dok je trener Barak Bahar, ispraćen uz povike „Barak Bahar, žuti karton“!

O kriznom periodu je govorio i šef stručnog štaba šampiona Srbije, koji je održao danas konferenciju za novinare pred meč protiv Radnika iz Surdulice.

 

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Znam da ste bili raozočarani, jasan razlog je što su posle igrači su hteli da razgovaraju sa mnom, nakon toga sam hteo da razgovaram sa upravom kluba“.Nikada nisam bežao od pitanja, posebno posle lošeg rezultata i zato sam došao ovde da ponudim odgovore pred vama.

– Razumem buku navijača i medija, očekivanja su uvek velika. Odlično smo počeli na pripremama i u sezoni, pa su se očekivanja dodatno uvećala. Možda nismo bili dovoljno skromni. Trebalo mi je vreme da shvatim ligu, izgubili smo dve utakmice i izgubili dve utakmice. Zvezda nikada ne gubi u šampionatu, iz toga smo mnogo naučili – rekao je Bahar.

Izraelac je potom dotakao statistike, koja pokazuje da je njegov tim dominantan na terenu, ali veliki problem je manjak realizacije.

 

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Po mišljenju je bila velika razlika između kvaliteta i igre protiv Javora, IMT-a i TSC-a. Nisam naivan, rezultat je najbitniji u Srbiji. Bila je to potpuna dominacija, brojke govore u prilog tome, nabrajajući statističke parametre u tim utakmicama oličene u udarcima, posedima i drugim bitnim stavkama. Prosečno imamo 65 odsto poseda lopte, izveli smo 35 kornera a naši protivnici 12, imali smo 76 udaraca ka golu protivnika naspram 17 koje su imali naši protivnici. Poslednji parametar je xG, odnosno očekivani broj postignutih golova. Na poslednje tri utakmice trebalo je da postignemo 10 golova – uz kvalitet ekipe moglo je da bude i više, dok je tim trebalo da primi 1,7, odnosno manje od dva gola. Ovo pokazuje da treba da postižemo mnogo više i primamo mnogo manje golova.

Za kraj, Bahar je potvrdio da je, uprkos činjenici da njegova zemlja ratuje, prisutan svakog dana i da je tu za igrače.

Rekao bih nekoliko rečenica o sebi. Moja zemlja krvari, znamo šta se tamo dešava. Moja porodica je kući i nisam ih video više od mesec dana. Čuo sam da govore kako moja glava nije ovde zbog dešavanja u mojoj zemlji. Ja sam u potpunosti ovde! Moram da donesem uspeh ovom klubu. Ja, moj stručni štab, kao i lokalni momci iz tima su 24 časa dnevno, sedam dana u nedelju uz tim. Dolazimo rano i kasno odlazimo kući. Znamo koliko je Crvena zvezda važna navijačima i mnogim drugim ljudima. Dosta se govori o velikom broju stranaca. Svi oni su dobri fudbaleri. Takvi su i domaći igrači, takvi su i mladi igrači. Imamo dobru atmosferu u svlačionici, ako neko kaže nešto drugačije znajte da vas laže. Sada smo svi zajedno, igrači, stručni štab, uprava i navijači. Obećavam, ovaj klub ima sjajnu budućnost – zaključio je trener Zvezde.

 

6
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter