0
Evropske lige

FOTO: Printscreen/YouTube

TUGA U SVETSKOM FUDBALU: Preminuo najbolji engleski fudbaler svih vremena

Objavljeno: 21.10.23 u 17:12

Najveći trag je ostavio u dresu Mančester junajteda

Fudbalski svet oplakuje gubitak jednog od svojih najvećih heroja, Bobija Čarltona, legendarnog engleskog fudbalera koji je preminuo u 86. godini, nakon hrabre borbe sa demencijom. Vest o smrti ovog ikoničnog fudbalskog imena potresla je ljubitelje fudbala širom sveta.

Porodica Čarlton je potvrdila tužnu vest u subotu ujutru, ističući da je fudbalska legenda mirno preminula okružena svojim najbližima.

„Njegova porodica bi želela da se zahvali svima koji su brinuli o njemu, kao i onima koji su ga oduvek podržavali. Molimo vas da poštujete privatnost njegovih najmilijih u ovim trenucima tuge“, poručili su u saopštenju.

Čarltonova smrt izazvala je talas tuge među fudbalskim entuzijastima i kolegama širom sveta. Klub za koji je Čarlton igrao, Mančester junajted, takođe je izrazio svoje duboko žaljenje.

„Ser Bobi je bio heroj milionima ljudi, ne samo u Mančesteru i Ujedinjenom Kraljevstvu, već i širom sveta. Njegov doprinos fudbalskoj igri će zauvek biti zapamćen“, navodi se u zvaničnom saopštenju kluba.

Bobi Čarlton je bio ne samo izuzetan fudbaler, već i ikona i uzor mnogim generacijama, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji fudbala. Fudbalski svet se oprašta od ovog velikog sportiste, sećajući se njegovih izuzetnih dostignuća i doprinosa fudbalskoj zajednici.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter