0
Evroliga

FOTO: Starsport

DA LI ĆE DERBI BITI PRESUDAN ZA OBRADOVIĆA ILI IVANOVIĆA: U nezgodnom položaju i Zvezda i Partizan!

Objavljeno: 20.10.23 u 23:50

Očekuje nas prava borba.

U okviru petog kola Evroliga odigraće se ‘večiti derbi’ između Partizana Crvene zvezde u četvrtak 26.10. od 18:30 u Štark areni.  Ovaj duel dolazi u jako nezgodnom trenutku za oba tima, pošto su u lošoj seriji u ovom takmičenju, a sledeći poraz bio mogao da bude presudan za nekog od dvojice stručnjaka.

Tim sa Malog Kalemegdana je u prvom kolu savladao ASVEL rezultatom 94:73 i najavio sjajne partije, međutim, nakon toga usledila su tri uzastopna poraza od Žalgirisa, Monaka i večeras od Virtusa. Čini se da Duško Ivanović pravi kardinalne greške sa izmenama, a i očigledno je da se nova pojačanja nisu dovoljno uigrala.

Neravnomerno raspoređene minutaže i neuvođenje u igru Stefana Lazarevića, izostanak Tobija i kasno buđenje Šabaza Nejpira, ali i povreda Nedovića sve su to bili faktori koji su uticali na ovaj bolan poraz. I pored izgubljene utakmice, Ivanović zadovoljan zalaganjem svog tima i istakao je da su presudila trojke Italijana koje su ruku na srce bile učestale, baš kao i nacionalni tim.

IVANOVIĆ ZADOVOLJAN ZALAGANJEM SVOG TIMA: ‘Borili smo se, dali smo sve od sebe!’

Sa druge strane Partizan je sinoć u jednoj dramatičnoj završnici i pored vođstva u jednom momentu izgubio od Olimpijakosa nakon produžetaka rezultatom 98:94. ‘Crno-beli’ su takmičenje u Evroligi otvorili porazom od Makabija 96:81 gde su pružili jako bledu partiju.

Usledila je pobeda nad ASVELOM, a potom dva uzastopna poraza od Barselone i malopre pomenutog tima iz Pireja. Sinoć je definitivno prelmilo utakmicu izvođenje Alena Smailagića koji je bio u strašnom naletu od 11 poena za tri ipo minuta. Međutim, konstatne faulove koje pravio centar Partizana, primorale su Žoca da ga do kraja treće četvrtine zameni.

EGZEKUCIJA SMAILAGIĆA U TRI IPO MINUTA: Partizanov centar umalo heroj svog tima! (VIDEO)

Možda i ključna situacije je ona Panterom kada je vratio loptu na svoju polovinu i tu prodao napad, ali je verovatno bio fauliran, a taj propusti sudija je koštao šampiona ABA lige pobede. Sve u svemu, derbi dolazi u nezgodnom momentu, ulog je veliki, oba tima imaju skor od 1-3 i sigurno je da ćemo gledati spektakl.

NANELI TRAGIČAR ILI IPAK OŠTEĆEN? Potez o kojem bruji čitava Evropa! (VIDEO)

0
4
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter