0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

SINIŠA DOBRAŠINOVIĆ ZA HS: ‘Svi u Novom Pazaru sanjamo Evropu, ali prvo moraju neke druge stvari da se ispoštuju!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 19.10.23 u 18:00

‘Većina ekipa u Srbiji, ali i na Balkanu nemaju dovoljno strpljenja za trenere.’

Nakon reprezentativne pauze vraća se ono na šta smo svi navikli, a to je klupski fudbal i Mozzart Bet Superliga Srbije. U okviru 12. kola domaćeg šampionata Novi Pazar dočekuje Čukarički sutra od 17 časova. Ovaj duel donosi puno uzbuđenja, jer je ovo duel dve fanstatične ekipe koje su uvek nezgodne za svakog protivnika.

MATIĆ PRED NOVI PAZAR: „Očekujem agresivan pristup domaćina ali i mi imamo kvalitetnu ekipu“!

Tim kraj Jošanice nije imao baš najbolji start takmičarske godine i trenutno se nalaze na desetom mestu na tabeli sa 13 osvojenih bodova. Nakon serije loših rezultata kao šef stručnog štaba smenjen je Dragan Aničić, a umesto njega kormilo kluba preuzeo je  Siniša Dobrašinović koji je odmah uneo promene i debitovao pobedom nad Železničarem iz Pančeva rezultatom 1:0.

Strateg Novog Pazara je za HotSport izneo očekivanja uoči sutrašnjeg meča protiv tima sa Banovog brda, ali je govorio i o drugim temama.

FOTO: Starsport

SD: Hoćemo da nastavimo u ritmu u kojem smo bili i pre reprezentativne pauze protiv Vojvodine. Igrači su tokom ove pauze radili na dobrom nivou, tako da sam optimista što se tiče sutrašnje utakmice. Čukarički je jedna ozbiljna i jaka ekipa i zadnjih godina su ostvarili odlične rezultate.

U Novi Pazar se došli u toku sezone. Koliko je teško preuzeti ekipu u jeku takmičarsku godine i usaditi neki novi sistem?

SD: Jako teško, jer većina ekipa u Srbiji, ali i na Balkanu nemaju dovoljno strpljenja za trenere i nemamo baš toliko vremena koliko je dovoljno da se određenja filozofija prenese na igrače i sprovede u delo. Radimo sve u hodu, ali ja verujem u svoj rad, u pomoć svojih saradnika, svoje igrače, tako da očekuje da Novi Pazar uskoro bude ono što ja želim i očekujem.

FOTO: Starsport

Bez obzira na poraz od Crvene zvezde, odigrali ste jednu hrabru utakmicu i pokazali da niste ekipa za otpisivanje. Čini se da su igrači pozitivno reagovali na promenu trenera?

SD: Takav utisam sam stekao i ja, jako su profesionalno pristupili radu, imamo vrhunski odnos. Zbog toga sam i optimista da ćemo jako brzo stići do onoga što smo zacrtali i čemu težimo, da budemo hrabri baš kao protiv Zvezde, da imamo kontrolu igre i da utakmica većinom zavisi od nas.

U tim kraj Jošanice su stigla pojačanja u vidu Ljajića, Sćepovića i Sume, koji imaju neverovatna iskustva. Da li su se svi uklopili?

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

SD: Dobili smo tri vhunska igrača, ali je tu problem bila fizička sprema, koja još uvek nije na visokom nivou, ali u svakom smislu pomažu ekipi svojim kvalitetom, iskustvom, daju samopuzdanje ostalima u timu. Njih trojica su velika dobit za klub, samo je pitanja da li imamo vremena da uradimo ono što sam zamislio u glavi, a to je da Novi Pazar bude jedna ozbiljna ekipa koja će u najmanju ruku biti u plej-ofu Mozzart Bet Superlige Srbije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Da li je vreme da Evropa konačno stigne u Novi Pazar?

SD: Čelnici kluba, igrači, navijači i stručni štab zajedno sa mnom sanjamo o tome i to maštu ne može niko da nam oduzme. Dovodeći  Ljajića, Sumu, Šćepovića Kneževića, verovatno to imaju u glavu, ali moraju da shvate da je to fudbalski proces koji mora da se ispoštuje. Retke su ekipe koje dođu do nivoa da igraju Evropu, a da se ne ispoštuje neke fudbalske stvari. Lično, ja bih najviše voleo kada bi se to desilo, ali za to sve treba vremena. Za sve treba vremena, minimum dva transfer roka da prođu da bi neki trener doveo igrače koji bi mu bili ili dopuna ili ekstra kvalitet, na ono što već ima da bi se ostvarili zacrtani rezultati – poručio je Dobrašinović.

FOTO: Starsport

 

 

3
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter