0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

MATIĆ PRED NOVI PAZAR: „Očekujem agresivan pristup domaćina ali i mi imamo kvalitetnu ekipu“!

Objavljeno: 19.10.23 u 17:20

Biće ovo duel dve ekipe sa visokim ambicijama ove sezone

Fudbaleri Čukaričkog u petak od 17. časova gostuju ekipi Novog Pazara u okviru 12. kola MozzartBet superlige Srbije.Brđani“ su iskoristili reprezentativnu pauzu, kako bi se bolje spremila za nastavak prvenstva a ekipa je za to vreme boravila u Vršcu.

Uoči ovog duela, govorio je trener ekipe sa Banovog brda, Igor Matić.

Težak raspored je iza nas, težak raspored je i pred nama, zbog toga je ova pauza došla u najbolje moguće vreme. Opet, petorica igrača su bila odsutna, četvorica sa mladom reprezentacijom Srbije, Anlivi je nastupao za Benin. Uz to, nekoliko momaka je imalo sitnije povrede, među njima su Stevanović, Vranješ, Kovač, Adžić, Tošić… Morali smo da priključimo nekoliko omladinaca, kojima će opet iskustvo rada sa prvim timom mnogo značiti. Osvežili smo ekipu, spremni ćemo dočekati ono što sledi.

 

Ognjen Vranjes (R) during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Cukaricki and Vozdovac at stadium Cukaricki on October 08, 2023 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Potom se dotakao gustog rasporeda kojim im sledi u naredne tri nedelje.

U narednih 20 dana imamo sedam utakmica, zaista teških i zahtevnih. Svaki igrač će nam biti potreban u tom periodu. Sigurno je da će doći i do zamora materijala, pa će svako od prvotimaca dobiti šansu. A najbitnije je da Čukarički nastavi da postiže dobre rezultate i da ide ka cilju koji je zacrtan.

Poštuje kvalitet Novog Pazara ali ističe da i Čukarički ima kvalitet za ovakve mečeve.

Izuzetno dobra ekipa, sa dosta novih, vrlo kvalitetnih igrača. Ljajić, Suma i Šćepović su sjajni igrači, ali ne treba samo na njih obratiti pažnju. Tu su na primer i naš igrač na pozajmici Ergelaš, momak koji je bio u Čukaričkom Milojević, dosta stranaca, iskusnih domaćih prvotimaca. Uz sve to, imaju odličnog trenera, traži igru, unapredio je ekipu. Jednostavno, čeka nas vrlo zahtevna utakmica, ali imamo i mi svoje adute. Spremali smo se za ovaj susret, očekujem dobru, zanimljivu i intenzivnu utakmicu – rekao je Matić i dodao:

 

head coach Igor Matic during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Cukaricki and Vozdovac at stadium Cukaricki on October 08, 2023 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Očekujem agresivan Pazar, defanzivno i ofanzivno, kao u poslednjem meču protiv Vojvodine. Ali, i mi imamo kvalitetenu ekipu, tako da smatram da su šanse podjednake. Moramo da budemo skoncentrisani, da na utakmicama primenimo sve ono što smo radili na treninzima, i da probamo da iskoristimo neke slabije strane našeg rivala. Nedostaje nam infrastruktura, kad se i to završi utakmice će biti još bolje.

Ne bi voleo da ovakav meč prođe bez prisustva publike.

Iskren, voleo bih da ima publike. Biće ovo moj prvi meč u ulozi trenera, ali sam često kao igrač bio u Novom Pazaru. I uvek sam se radovao tom ambijentu, imaju jednu od najboljih publika u Srbiji, guraju ih napred, a fudbal se definitivno igra zbog ljudi na tribinama.

I više je nego očigledno da je ova sezone Superlige dosta neizvesnija nego prethodnih godina.

Raduje me što je Super liga prilično neizvesna. U prethodnom periodu su se uglavnom izdvajali Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, TSC, Vojvodina… Sada su tu Novi Pazar, Voždovac, lučanska Mladost, ostali su se takođe dobro pojačali. Sada nigde ne možete da odete i da kažete da će vas sačekati lakša utakmica.

 

Marko Docic (L) during the Mozzart Super Liga 2023/2024 match between Cukaricki and Vozdovac at stadium Cukaricki on October 08, 2023 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

 

Zadovoljan je dosadašnjim igrama dvoje ekipe ali taj model treba da se nastavi i da donosi rezultate, ističe Matić.

Bilo je još dobrih utakmica, na primer čitav meč protiv Crvene zvezde. Takođe, odigrali smo odlično drugo poluvreme protiv Genka, jedan deo duela sa Ferencvarošem, pa i poslednji sa Voždovcem. Nezadovoljan sam samo rezultatom, krivo mi je što nismo pobedili, imali smo sedam-osam dobrih situacija. Moramo da podignemo standard, da ne budemo dobri samo 45 ili 60 minuta. Eto, baš protiv Voždovca smo imali nekih 70 minuta dobrih, ali smo u ofanzivnoj organizaciji u finišu izgubili ritam. Siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji.

Ekipi se tokom priprema priključio i Vukašin Jovanović a o njegovom kvalitetu govorio je i trener Čuke.

Izuzetan igrač, veliko pojačanje za nas, sjajan karakter. Oporavlja se i brže nego što je to bilo predviđeno, počeo je da radi sa loptom upravo na nedavno završenim mini pripreama. Odličan je momak, već iskusan igrač, iako ne spada u starije igrače, sa velikim uticajem na ostatak ekipe. Verujem da bi za mesec dana mogao da bude i na terenu, ali nežemo žuriti i rizikovati sa njegovim povratkom, znamo kakvu je povredu imao.

Svestan je Matić važnosti meča protiv Fiorentine ali trenutno razmišlja samo o Novom Pazaru.

Uopšte ne razmišljam o toj utakmici. Čeka nas vrlo težak i bitan meč u Novom Pazaru, a potom ćemo se okrenuti gostovanju Fiorentini.

 

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter