0
Fudbal

FOTO: Twitter/@HNS_CFF

DALIĆ SVESTAN OZBILJNOSTI SITUACIJE: ‘U problemima smo, čekamo iduće dve utakmice!’

Objavljeno: 16.10.23 u 09:45

‘Ne zavisimo samo od sebe.’

Selektor nacionalnog tima Hrvatske, Zlatko Dalić istakao je da su zaluženo izgubili od Velsa, da imaju problema u napadu i da nemaju ideje.

-Zaslužen poraz. Vels je bio bolji, agresivniji, pokazao više želje, rešio je svoje situacije. Imamo problem u napadu, nemamo ideje kako da dođemo do gola. Ovo je zaista loše. Doveli smo se u tešku situaciju. Imali smo izglednu situaciju, sad zavisimo od drugih. Imamo još dve utakmice – rekao je.

Dodao je da preuzima odgovornost i da je moglo bolje.

-Preuzimam odgovornost, mogao sam nešto bolje da napravim. Zaista teška situacija. Hteo sam da Vida donese agresivnost i to je doneo. Loša utakmica, moramo da se pobrinemo za ovo. Ovo je problem kad ne stvaramo šanse. Da, nismo imali kreacije napred. Bezidejni smo bili, zaista loše. Ne znam šta bih rekao na sve ovo. Moramo da podignemo glavu i izviniti se za ovo – naveo je Zlatko.

Svestan je težine situacije.

-U problemima smo, čekamo iduće dve utakmice, ne zavisimo samo od sebe. Nadamo se da ćemo se oporaviti i da će neki igrači zalečiti povrede. Na poluvremenu smo hteli da okrenemo stvari. Juranović je imao mali problem. No odmah smo pogrešili na početku drugog dela. Vels je bio agresivan, imao je podršku publike – poručio je selektor ‘vatrenih’.

Naredni susret Hrvati igraju protiv Letonaca, koji je kako kaže Dalić biti ili ne biti za njih.

-Imamo puno problema, no moramo videti kako da se podignemo, kako dobiti Letoniju, kako se pripremiti. Moramo ovo prebroditi i okrenuti se idućim utakmicama. One su za nas biti ili ne bit – zaključio je Zlatko Dalić.

Podsetimo, Hrvatska je sinoć poražena od Velsa rezultatom 2:1 i zakompilkovala sebi plasman na Evropsko prvenstvo. Nekadašnji vicešampion sveta sada ima isto bodova kao i Velšani, ali se nalaze na trećoj poziciji. Duel ‘vatrenih’ Letonaca je na programu 18. novembra.

HRVATI IZGUBILI SUDBINU IZ SVOJIH RUKU: Poraz u Velsu zakomplikovao sve!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter