2
Fudbal

FOTO: Starsport

DA LI MAĐARI UZIMAJU PRIMAT NA BALKANU?: Hrvati posustali, Srbija ima ozbiljne nedostatke! (FOTO)

Objavljeno: 16.10.23 u 10:15

Da li je vreme za dominaciju severnih komšija?

Selekcija Mađarske je praktično obezdebila plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj pobedom na Srbijom Budimpešti 2:1. Već godinama unazad, Mađari dosta ulažu fudbal, mlađe kategorije, infrastrukturu i polako se vraćaju na fudbalsku mapu, još od doba čuvenog Ferenc Puškaša.

ROSI NAHVALIO ORLOVE I PIKSIJA: „Srbija je najjači tim u našoj grupi!“

Njihovo učešće na EURO 2016. je bilo prava senzacija kada su u grupi završili kao prvi ispred Portugala, Islanda Austrij i pokazali odličan kvalitet. Nisu uspeli da odu dalje od osmine finala, pošto ih je tamo deklasirala Belgija sa 4:0, ali ponovo bili su uz  Island  totalna senzacija.

Naredna evropska smotra 2020. godine, bila je nešto slabija za njih. Ruku na srce bili su najtežoj mogućoj grupi sa Francusko, Portugalom Nemačkom. Ono što je zanimljivo je da su remizirali sa Francuskom 1:1 i bili nadomak da izbace Nemačku, imali vođstvo od 2:1, ali je na kraju bilo 2:2 i na kraju nisu uspeli da odu u nokaut fazu.

Sa selektorom Markom Rosijem na čelu igraju odličan, taktikčki fudbal, dosta strpljivo i pametno iza lopte, što smo i videlu u oba meča sa Srbijom. Nemaju individualni kvalitet, ali zato su kao kolektiv savršeni. Možda je vreme da ponovo naprave senzaciju naredne godine u Nemačkoj. 

FOTO: Starsport

Dosadašnji vladari na Balkanu u fudbalu, Hrvatska koja je godinama unazad pravila neverovatne rezultate, počela je da posustaje. Definitivno ta smena generacije je neminovna i vidi se da ih je uzdrmala. Luka Modrić sa 38 godina ne može više da pruži ono što je nekada, a očigledno je da se ‘vatreni’ još uvek oslanjaju na njega, ali zaboravili su očigledno koliko ima godina.

Definitvno će ostati upamćena generacija koja je igrala finale Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji kada su na kraju izgubili od Francuza 4:2. Na poslednjem Mundijalu Kataru su osvojili bronzu, ali je definitvno Rusija bila maksimum ove generciije. Sinoć su poraženi od Velsa i doveli u pitanje plasman na EURO.

FOTO: Twitter/@HNS_CFF

Da se malo dotaknemo i našeg nacionalnog tima. Dolaskom Dragana Stojkovića Piksija igra je unapređena, uveo je novine, ali su te novine zastarele. Odveo nad je u Katar kao prve u grupi, izborio plasman u A diviziju Lige Nacije, ali je taj njegov sistem provaljen i to je vidljivo.

FOTO: Starsport

Na Mundijalu Kataru se to najbolje videlo, a i u ovim kvalifikacijama, gde smo u Razgradu protiv Bugara jedva spaili živu glavu, a u mesec dana na isti način poraženi od Mađara. Napad je neminovno odličan, sredina isto, ali u odbrani duva žestoka promaja. Koliko damo golova, toliko i primimo.

Kada je Piksi došao bili smo senazcija, individualni kavlitet je nesporan, možda i najbolji na Balkanu, ali ne štima više ništa. curi na sve strane. Ovaj poraz od Mađarske je crveni alarm koji mora ozbiljno da se shvati i promeni nešto.

0
0

2 Komentara

  1. Dok god Pavlović ima dozvolu da divlja po terenu bez obaveze i niko ne vidi da je on krivac za poraz od Mađara a i poraze na SP jer nikad nije bio na mjestu koje je dobio da igra!Pogledajte golove zadnje,prvi izletio je u 3pm napred i onda je usljedio gol kod drugog isto negdje je napred a preko pozicije gdje on treba biti pada gol.Ja ne razumijem kako to niko ne vidi a isto je bilo na SP!??

    1
    0
    Odgovori
  2. Ma, kakva crna Madjarska, to je pokapacitirana ekipa, defanzivno uigrana i nista drugo osim kontre i nemaju niti znaju da igraju. Hrvati su malo omanuli, ali ici ce sigurno na EURO, mi takodje. Sreca da igramo sa Brdjanima kuci, ipak nisu oni ekipa koja moze da nas pobedi u Bgd. Ocekujem najmanje dva razlike za Orlove.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter