1
Fudbal

FOTO: Starsport

U BOJ KRENITE JUNACI SVI: Budimpešta kao poprište istorijskog duela Mađarske i Srbije! (FOTO)

Objavljeno: 14.10.23 u 11:10

Očekuje nas spektakl.

Večeras će cela nacija biti kraj malih ekrana, a centar događaja je ‘Puškaš arena’ gde će od 20:45 biti okršaj između  Mađarske  i Srbije. Ono što četa Dragana Stojkovića Piksija može večeras da uradi je da se dodatno približi cilju, a u susretu protiv Crne Gore ostvari zacrtano, a to je plasman Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

Za ovom smotrom Srbija žudi već 24 godine, a zadnji put kada smo bili učesnici ovog takmičenja, sadašnji selektor je bio kapiten selekcije tadašnje Jugoslavije. Holandiji Belgiji smo se našli u grupi sa Španijom, Norveškom Slovenijom, gde smo prošli u nokaut fazu kao drugi sa četiri osvojena boda.

Međutim, četvrtfinale, kao i ujedno poslednji meč na Evropskom prvenstvu nećemo pamtiti po dobrom, pošto su na  Holanđani  deklasirali rezultatom 6:1. Bilo kako bilo, to je daleka prošlost, ali šta možemo, moramo da je pominjemo, pošto bližu na ovoj smotri nemamo.

Piksijevi puleni moraju večeras da budu na najvećem mogućem niovu i pokažu zube, karakter i kada je najvažnije da budu trezvene glave. Večeras je vreme da se servira osveta iz Beograda, a ako gledamo tradiciju, ona nam ide u prilog. U prethodna četiri duela ovih nacionalnih timova, dva puta je dobijala Mađarska i to na ‘Marakani’, jedna nerešena i jedna pobeda Srbije.

FOTO: Starsport

E taj jedan trijumf ‘orlova’ desio se upravo u Budimpešti, ali ne igra tradicija, a kako kažu ona se i ruši, tako da ‘use i u svoje kljuse.  Nesporno je da smo na individualnom planu dosta kvalitetniji, ali su Mađari bolja timska ekipa sa odličnim stručnjakom, koji neguje fudbal sa italijanskim karakteristikama, što je i pokazao u Beogradu. 

U večerašnjem susretu, selektor Piksi biće oslabljen za Vlahovića, Ristića Veljkovića, tako da je dodatna enigma sa kojom će formacijom izaći na teren. Velika verovatnoća da će se Gudelj naći na mestu štopera, ako naravno Stojković bude igrao svoju igru sa trojicom pozadi, ali da li je možda vreme da se promeni sistem i iznenadi protivnik potpuno drugom igrom, možda i jeste.

Jedno je sigurno, večerašnja pobeda mnogo donosi, ali i poraz dosta odnosi. Zato, srce na teren!

PIKSI OTVORIO DUŠU: Ispričao sve o čemu je ćutao do sada o Mundijalu u Kataru! (VIDEO)

1
1

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter