0
Fudbal

FOTO: Starsport

PIKSI OTVORIO DUŠU: Ispričao sve o čemu je ćutao do sada o Mundijalu u Kataru! (VIDEO)

Objavljeno: 14.10.23 u 08:50

Bio je na velikim mukama.

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi govorio je o do sada neispričanim detaljima i pehovima koji su ga snašli pred Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. Istakao je za ‘Telkast podkast’ da su imali dosta problema sa povredama i da je njegova greška što istinu nije rekao u javnosti.

-Mi smo imali tu jedan cilj, a to je da odeš u drugi krug. Probleme koje sam ja kao selektor imao po prvi put, a nisam tokom kvalifikacija, dešavaju se u jednom tajmingu koji nije dobar po nas. SP se igra u novembru, to nije nikakav alibi, imali smo kao i svi ostali vremena da se pripremimo – započeo je.

Dodao je da kada su mu doktori rekli pravo stanje, uhvatio se za glavu.

 -Ali, dešava mi se nešto gde ja ne mogu da računam na glavne igrače, oni koji su izneli kvalifikacije i davali ton našoj igri. To sam saznao 2. novembra, 22 dana pred prvi meč. U razgovoru s doktorima, kad su mi rekli, ja sam se uhvatio za glavu. Moja greška je to što nisam javno rekao: „Ljudi, idemo u Katar, nemojte ništa da očekujemo.“ Ova ekipa je okej, ali nije baš da možemo da sanjamo veliko. Svesno sam prećutao, ako bih rekao i drugi prate. Videli bi da dolazimo hendikepirani i ćopavi – poručio je Piksi.

Verovao je da će povrede biti sanirane.

Opet negde veruješ da imaš tri nedelje, da stvari mogu da se dese onako u pozitivnom smislu. Da će povrede da budu sanirane. Ali, doktori su bili u pravu. Prvi dan odlaska u Bahrein, pitao sam se šta je ovo? Auuu, kukala nam majka – objašnjavao je on.

Dotakao se i atmosfere koja je tada vladala.

I dan-danas ne znam šta je pisalo u medijima, ali su naši „male mace“ za engleske. Znam da su se neke žene pominjale. Onaj ko je bio u hotelu, oni mogu d  vam potvrde da li je tu bilo takvih stvari. Atmsofera je bila potpuno dobra, ali ne možete vi sada… Znate šta je demat? To je kada biste se popeli na Beograđanku, istresli jastuk sa perjem dole i skupljali isto to perje. Nemate vi vremena za to – jasan je selektor.

Očekivanja su bila velika.

Očekivanja su bila velika sa razlogom, zaludeli smo Srbiju, zaludeli smo Evropu, izbacili smo evropskog prvaka kod njih kući. Ostali su u suzama i neverici. A mi potpuno zasluženo i hrabro napravimo Srbiju ponosnom. Za 50 godina će se pričati o tom rezultatu – naveo je Stojković.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024: Francuzi, Belgijanci i Portugalci strepeli do kraja!

1
6

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter