0
Fudbal

FOTO: Twitter/UEFA EURO 2024

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024: Francuzi, Belgijanci i Portugalci strepeli do kraja!

Objavljeno: 13.10.23 u 23:59

Goleada na večerašnjim susretima.

U okviru oktobarskog ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nije došlo do iznenađenja, ali jeste do dramatičnih završnica, gde su favoriti strepeli do samog kraja.

Fudbaleri Belgije su gostovali selekciji Austrije i ostvarili trijumf od 3:2, ali su prethodno vodili 3:0, tako da su domaćini mogli do nerešenog rezultata. Poveli su gosti golom Lukebakija u 12. minutu i tim rezultatom se otišlo na odmor. Isti igrač je povećao prednost Belgije na 2:0 u 55. minutu, da bi Lukaku povisio na 3:0 tri minuta kasnije.

Mislilo se da će Belgijanci rutinski privesti meč kraju, ali ipak su igrači Austrije golovima Lajmera u 72. i Sabicera u 84. minutu iz penala režirali dramu, ali su gosti ipak uspeli da sačuvaju prednost. Belgija u narednom kolu igraju protiv Švedske, dok  Austrija  gostuje Azerbejdžanu.

Nacionalni tim Francuske je na ‘Johan Krojf areni’ ostvario pobedu nad Holandijom rezultatom 2:1 i nastavili sa sjajnim partijama i maksimalnim učinkom. ‘Trikolori’ su poveli golom Kilijana Embapea u sedmom minutu, a isti igrač je na fanstastičan način udvostručio prednost ‘galskih petlova’ u 53. minutu.

Izabranici Ronalda Kumana su u 83. minutu preko Hartmana došli do pogotka i režirali dramatičnu završnicu, ali su Francuzi bili mudriji i priveli meč rutinski kraju. Francuska u sledećem kolu dočekuje Škotsku, dok Holandđani gostuju Grčkoj.

Selekcija Portugala ugostila je Slovake i nešto slično doživeli kao Belgijanci. Domaćin je poveo u 18. minutu preko Gonzala Ramoša, da bi 11 minuta kasnije vanserijski Kristijano Ronaldo povećao prednost. U drugom poluvremenu mirovale su mreže sve do 69. minuta kada je Slovačka golom Hancka prepolovila prednost.

Međutim, Ronaldo je ponovo povećao prednost svog nacionalnog tima u 72. minutu, da bi konačnih 3:2 postavio Lobotka u 80. minutu, Portugalci će u sledećem meču gostovati Bosni i Hercegovini, Slovačka Luksemburgu.

 

PREPORUKA:

DEJAN STANKOVIĆ POSETIO FUDBALERE U BUDIMPEŠTI: „Volim Piksija, drži on sve to pod kontrolom“!

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter