0
Fudbal

FOTO: Twitter/@FSSrbije

DEJAN STANKOVIĆ POSETIO FUDBALERE U BUDIMPEŠTI: „Volim Piksija, drži on sve to pod kontrolom“!

Objavljeno: 13.10.23 u 23:15

Lepo iznenađenje za „Orlove“ u Budimpešti

Fudbaleri Srbije sutra od 20 časova i 45 minuta gostuju selekciji Mađarske u okviru 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. Biće ovo duel dve prvoplasirane ekipe u grupi G. Obe selekcije imaju 10 osvojenih bodova, s tim da Mađari imaju utakmicu manje.

Prijatno iznenađenje sačekalo je naše reprezentativce nakon treninga u hotelu „Hilton„. Njih je posetio legenda srpskog fudbala i sadašnji trener Ferencvaroša, Dejan Stanković.

Stanković je ubeđen da će se naši momci naći u Nemačkoj, na predstojećem EURU.

Naravno da može. Sutra je prava meč-lopta. Imamo ozbiljan kvalitet da bi stvari tako lako prepustili slučaju. Imamo Piksija na funkciji selektora i strašno talentovane igrače koji su uvek kada je trebalo pokazali ko su i šta su. Od sveg srca im želim sve najbolje i u subotu uveče samo na pobedu – jasna je poruka Stankovića

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde pohvalio je sistem Mađarske i put koji su prošli do trenutnog uspeha.

 Slažem se sa vama da su Mađari izuzetno dobra i organizovana reprezentacija. Na čelu sa Markom Rosijem izgledaju dosta čvrsto, dobili su na stabilnosti i karakteru. Svejedno da li se brane ili napadaju, u svakom trenutku znaju šta rade i šta je čiji zadatak. Varga je klasičan ‘target-men’, onaj pravi špic koji je veoma zahtevan za čuvanje. Od mojih igrača iz Ferencvaroša, tu je još Botka koji se vratio iz povrede i ponovo je u konkurenciji za sastav. I naravno, golman Dibuš koji je u Beogradu pokazao sve svoje kvalitete. Izostanak Orbana je svakako veliki hendikep, jer je reč o momku koji nosi njihovu igru u defanzivi i drži sve pod kontrolom, ključevi odbrane su bili u njegovim rukama. To je prednost za našu reprezentaciju.

 

 

Za kraj, Stanković je imao samo lepe reči za Piksija, sa kojim je sarađivao na različite načine tokom svoje karijere.

Mi smo mnogo više od bivših saigrača i običnih prijatelja. Ne znam više ni kako da ga zovem: ‘kep’ (kapiten), selektore ili ‘prezidente’ (predsednik). Pošto mi je u jednom momentu bio i predsednik u Savezu. Verujem u Piksija. Trenutno je na funkciji na kojoj jednostavno moraš da se saživiš sa pritiskom. Dres Srbije je veoma težak, biti selektor jako odgovorna i časna funkcija koja se brani svim silama. Iskreno, ne bih se u ovom trenutku menjao sa Piksijem, ali mi je drago što ga vidim staloženog i koncentrisanog. Nema razloga za brigu, drži on to sve pod kontrolom.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter