0
Evroliga

FOTO: Twitter/Barça Basket

EVROLIGA: Barsa se vratila iz mrtvih u Pireju, pa trjufmovala, Valensija posle drame bolja od Fenera! (FOTO)

Objavljeno: 13.10.23 u 23:45

Odlično košarkaško veče.

Košarkaši Barselone gostovali su u paklenom Pireju ekipi Olimpijakosa u okviru drugog kola Evrolige od 20:15. ‘Katalonci’ su na kraju ipak došli do trijumfa i pokazali Partizanu šta ih očekuje u utorak u ‘Štark areni. Gosti su odlično počeli i kontrolisali utakmicu tokom čitave prve deonice da bi na kraju tog dela sustreta imali prednost od +7 (23:16).

I u nastavku ista slika, dominacija Barselone, ali grčki gigant nije predavao, a na odmor se otišlo identičnom razlikom kao u završnici prve četvrtine +6 (38:32). Međutim, nakon odmora Olimpijakos je dobio dodatnu snagu i ušao silovito u drugi deo susreta, gde se polako topila prednost tima iz Španije, gde su na kraju treće deonice Grci stigli na -2 (56:54).

U poslednjoj deonici prava drama i serija Olimpijakosa od čak 9:0 i poveli 66:59, ali onda je usledilo buđenje ‘diva’. Kada su svi mislila da je igračima Barselone pala koncentracija, oni su sve demantovali i serijom od 13:0 demostrirali silu u na kraju odneli pobedu.

U narednom kolu katalonski gigatn gostuje Partizanu, dok Olimpijakos ide u ‘grad mode’ na megdan Milanu. 

U poslednjem duelu večeri u Španiji odmerili su snage Valensija Fenerbahče, a ovaj susret počeo je od 20:30. Španski tim je počeo odlično, imao kontrolu igre i dominirao na parketu tokom čitave prve deonice. Turci u prvih deset minuta postigli svega 9 poena, što je bilo vreme za paljenje ‘crvene lampice’

I u nastavku druge deonice košarkaši Valensije su nastavili sa sjajnom partijom, ali desio se pad koncentracije u jednom momentu, pa je Fenerbahče preuzeo dirigentsku palicu, ali to nije smetalo domaćinu pošto je otišao na odmor rezultatom 39:33 u njihovu korist.

Nastavio je turski tim da igra sjajno i nakon odmora, igralo se koš za koš, što je najavilo dramatičnu poslednju deonicu. Gosti su uspeli da dođu do prednosti od +1 (71:70), ali su se košarakši Valensije otreznili i ponovo došli do vođstva i u dramatičnoj završnici ostvarili trijumf. Španci u narednom kolu dočekuju Makabi Tel Aviv, dok će Fener ugostiti Panatinaikos.

 

MITROVIĆ ISKREN POSLE „BITKE“ SA ŽALGIRISOM: „Imam osećaj da je preslikana utakmica svake godine u Kaunasu“! (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter