0
Evroliga

FOTO: Screenshot/YouTube

MITROVIĆ ISKREN POSLE „BITKE“ SA ŽALGIRISOM: „Imam osećaj da je preslikana utakmica svake godine u Kaunasu“! (VIDEO)

Objavljeno: 13.10.23 u 22:30

„Fizički su bili jači i zato su pobedili“ smatra košarkaš Zvezde

Kaunas ostaje nepremostiva prepreka za „crveno-bele“ u poslednjih par godina. Crvena zvezda je poražena na gostovanju od Žalgirisa 79:74. Srpski tim sada ima polovičan učinak nakon dva odigrana kola dok su Litvanci i dalje bez poraza.

Imali su „crveno-beli“ finu zalihu u poslednjoj četvrtini ali je sve to palo u vodu nakon par minuta, serijom domaćih 13:0. Krilni centar Crvene zvezde, Luka Mitrović, istakao je da je protivnik bio fizički spremniji i da je to glavni razlog poraza.

Imam osećaj da je preslikana utakmica svake godine ovde u Kaunasu. Prvih 5 minuta je bilo baš loše. Znali smo da će Žalgiris izaći agresivno sa dosta energije u odbrani. Uspeli smo da se vratimo i preokrenemo u našu korist. Kraj treće i početak četvrte četvrtine je bio kritičan. Imali smo +9 ali se ta prednost istopila za 2,3 minuta. Oni su vratili samopouzdanje, ubacili neke teške šuteve i fizički su bili jači u poslednjih 10 miuta. To je osnovni razlog njihove pobede.

Da li je atmosfera uticala na igru?

 

 

– Kad smo vodili tih 10 razlike, nismo osetili neki pritisak, kao iskusna ekipa koja je odigrala dosta utakmica pred ovakvim ili boljim navijačima. Možda je to faktor koji je više uticao na njih. 

Za dva dana sledi duel sa Borcem u ABA ligi pa onda duplo kolo Evrolige.

– Pa da, prekosutra je već ABA liga, potom duplo kolo, gust je raspored. Cilj je sada oporaviti se što je bolje moguće i spremiti te utakmice, videti malo šta je bilo loše, a šta dobro, sa čim nastaviti dalje. Početak je sezone, utakmice se ređaju kao na traci.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter