0
Evropske lige
FK Đirona

FOTO: Twitter/@GironaFC

ĐIRONA ČVRSTO DRŽI PRVO MESTO: Real Madrid posle velikog mučenja slomio otpor Las Palmasa! (VIDEO)

Objavljeno: 27.09.23 u 21:55

Veliki rezultat tima iz Katalonije

Fudbaleri Real Madrida su ostvarili pobedu nad Las Palmasom rezultatom 2:0 u sedmom kolu La Lige, čime su zadržali drugo mesto na tabeli, ispred najbližih konkurenata.

Na stadionu Santijago Bernabeu, Real Madrid je odigrao veoma dominatno protiv Las Palmasa. Tim sa Kanarskih ostrva nije uspeo da parira „Kraljevskom klubu“, koji je dominirao tokom celog meča.

Real Madrid je poveo u prvom poluvremenu golom Brahima Diaza. Kasnije, u drugom poluvremenu, Hoze Luis je zatresao mrežu protivnika i postavio konačan rezultat meča.

Ova pobeda je došla nakon poraza Real Madrida u gradskom derbiju od Atletika nedelju dana ranije, te je bila važna za povratak tima na pobednički kolosek. Sa 18 udaraca ka golu protivnika u prvom poluvremenu, Real Madrid je pokazao svoju nadmoć nad Las Palmasom.

Na drugoj strani, Las Palmas nije imao mnogo prilika i nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol Reala tokom meča. Iako su preuzeli inicijativu ka kraju utakmice, nisu uspeli da se domognu gola protivnika.

Real Madrid ostaje drugi na tabeli La Lige, dok je Las Palmas ostao na pet bodova iz sedam utakmica. Ova pobeda donosi Real Madridu potrebne bodove i samopouzdanje u nastavku sezone.

Naredni izazov za Real Madrid je meč protiv Đirone, koja je trenutno na prvom mestu na tabeli La Lige i još uvek bez poraza.

Katalonski tim je zabeležio i šestu pobedu ove sezone, u gostima kod Viljareala 2:1, i dalje je bez poraza, i to pred sudar sa Realom u narednom kolu.

Đirona posle sedam utakmica ima učinak šest pobeda, jedan remi i nemaju niti jedan poraz.

Koliko je ekipa trenera Mičela dobra i kvalitetna, i da rezultati koje postiže nisu nikako slučajni, svedoči i činjenica da se u sredu uveče izdigla posle rezultatskog minusa i slavila na nimalo lakom gostovanju Viljarealu.

Domaći tim je preko Pareha, koji je pogodio iz penala, poveo u 49. minutu, a brzo, ni 15 minuta kasnije, rezultat je bio u korist Katalonaca.

Najpre je Ukrajinac Dovbik poravnao, da bi Garsija nedugo potom preokrenuo i postavio konačan rezultat, te održao svoj tim na prvom mestu La Lige – ispred najvećih klubova Španije.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter