0
Evropske lige

FOTO: Screenshot

TOTALNO RASULO U AMSTERDAMU: Policajci na konjima terali pristalice Ajaksa, usledio je odgovor kamenicama! (VIDEO)

Objavljeno: 24.09.23 u 22:55

Strašne scene na ulicama glavnog grada Holandije

Potpuni haos i nered vladali su ulicama Amsterdama nakon što je prekinuta derbi utakmica holandske lige između Ajaksa i Fejenorda. U trenutku pauze, Fejenord je vodio rezultatom 3:0, a nezadovoljni domaći navijači počeli su da bacaju rakete na teren. Sudija je bio prinuđen da prekine meč, a nasilje se proširilo stadionom.

Ljuti navijači pokušali su da upadnu u prostorije kluba razbivši nekoliko prozora i ulaza. Sukobili su se sa policijom, dok su letele rakete, kamenice i razni drugi predmeti. Policija je odgovorila jedinicom na konju i suzavcem da rastera masu.

„Holanđani su besni zbog prekida meča i nisu mogli da kontrolišu svoj bes“, saopštila je holandska policija. Ona je dodala da su nakon što je navijačima bio onemogućen pristup stadionu, neki od njih pokušali da provale na glavni ulaz, ali je red kasnije zaveden.

Ovaj incident naglašava važnost održavanja bezbednosti na sportskim događajima i izazove sa kojima se organizatori i vlasti suočavaju u obezbeđivanju mira i reda tokom sportskih događaja visokog napona.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter